«Δεν μπορεί ένας άνθρωπος που δεν πιστεύει στον Σταυρό της σημαίας να κρατά την σημαία»

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ

Από ένα δημοτικό σχολείο σε χωριό της δυτικής Αχαΐας ξεκίνησαν οι πρώτες αντιδράσεις για τις κληρώσεις αναφορικά με τους σημαιοφόρους στις παρελάσεις.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το tempo24.news, πολλοί γονείς αντέδρασαν επειδή για μια από τις δύο παρελάσεις κληρώθηκε μια μαθήτρια της ΣΤ τάξης με αλβανική καταγωγή και ελληνική ιθαγένεια.

Ωστόσο, η αντίδρασή τους δεν αφορά τόσο την καταγωγή της, ούτε αν πρόκειται άριστη μαθήτρια. Αντιθέτως ισχυρίζονται πως το εθνικό σύμβολο της χώρας δεν μπορεί να το σηκώνει μια μαθήτρια, η οποία όπως λένε έχει πάρει απαλλαγή στο μάθημα των Θρησκευτικών και από τον εκκλησιασμό.

«Δεν μπορεί ένας άνθρωπος που δεν πιστεύει στον Σταυρό της σημαίας να κρατά την σημαία», σχολίασε γονέας, εκφράζοντας τη δυσφορία του. Οι γονείς διευκρίνισαν πως εκτιμούν ότι θα έπρεπε τη σημαία να σηκώνουν οι άριστοι μαθητές και δεν έχουν κανένα πρόβλημα συνύπαρξης και συμβίωσης με τους αλλοδαπούς, καθώς πολλές οικογένειες στηρίζουν τα χωριά με την εργασία τους.

Παρόλα αυτά, υποστηρίζουν ότι κάποια πράγματα πρέπει να ξεχωρίζουν και να έχουν ιδιαίτερη αντιμετώπιση. Να σημειωθεί πως για την άλλη παρέλαση της 25ης Μαρτίου κληρώθηκε μια μαθήτρια από την περιοχή.