Η μεταπολίτευση και τα … Εθνικά μας θέματα.

Γράφει ο Αλέξανδρος Παυλικιάνος

Τελικά στην Θράκη συμβαίνουν πράματα και θάματα μετά την ψήφιση των νομοσχεδίων σε ότι αφόρα την μειονότητα και όχι μόνο για την ΤΕΞ. Το ίδιο παραμύθι ακούμε κάθε φορά όπως π.χ.  την εκπαίδευση, τα μπόνους για τις ανώτερες σχολές, τα δίγλωσσα νηπιαγωγεία και πολλά άλλα παρόμοια «καλούδια» που χαϊδεύουν τα αυτιά της μειονότητας με αντικειμενικό σκοπό  την ψήφο τους.

Απλά με το τελευταίο ντόρο που έγινε σχετικά με την ψήφιση του νομοσχεδίου για την ΤΕΞ, οι Θρακιώτες  διαπιστώνουν την ανεπάρκεια και τους κρυφούς σχεδιασμούς όλου του πολιτικού συστήματος και μη μου πει κανένας ότι οι βουλευτές όλων των κομμάτων, κατά τα άλλα εκπροσώπων του Ελληνικού λαού, ψήφισαν σύμφωνα με την συνείδηση τους και όχι σύμφωνα με το κομματικό συμφέρων.

Για να πούμε του στραβού το δίκιο, όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έκλειναν τα αυτιά τους στο αίτημα των Θρακιωτών για ισονομία και ισοπολιτεία.

Χριστιανοί και μουσουλμάνοι της Θράκης,  από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, είχα την τύχη από πολύ νωρίς να κατοικώ σε περιοχή και εποχή όπου οι χριστιανοί και οι μουσουλμάνοι ζούσαν ήρεμα προσηλωμένοι στον καθημερινό μόχθο τους με σκοπό να θρέψουν τις οικογένειες τους και τίποτε άλλο.

Κατά την διάρκεια της εφταετίας των συνταγματαρχών, καλώς ή κακώς, όποιος πήγαινε κόντρα στο καθεστώς, ήταν εχθρός. Είτε αυτός ήταν κομουνιστής, είτε «προοδευτικός». Είχαν την ίδια αντιμετωπίσει όλοι οι πολίτες και μιλώ πάντοτε για την περιοχή μας, είτε ήταν χριστιανός είτε μουσουλμάνος.

Την ίδια αντιμετώπιση είχε και ο χριστιανός που ήταν κόντρα στο καθεστώς την ίδια και ο μουσουλμάνος. Αν κάποιοι μου πούνε για τις «μπάρες» που κακώς ήταν τοποθετημένες εκεί που ήταν και ξεχώριζαν τους πομάκους από τους υπόλοιπούς, άλλες ήταν οι λογικές και οι εξωτερικοί κίνδυνοι της Χώρας – βλέπε κομουνιστική Βουλγαρία – και κάπως η διοίκηση του νομού και της Χώρας, με την τότε λογική και δεδομένα, κακώς βέβαια,  έπρεπε να προστατεύσει το σύνολο.  Άρα οι εχθροί του καθεστώτος απλά ήταν εχθροί, δεν συμφωνούμε με αυτήν την λογική αλλά ήταν υπαρκτή.

Επίσης πρέπει να τονισθεί πώς οι εχθροί της Χώρας, είτε ήταν ακραία χριστιανικά είτε μουσουλμανικά στοιχεία στην Θράκη, είχαν την ίδια τύχη. Βέβαια, δεν ετίθετο θέμα κάποιοι μειονοτικοί, μέσα από τους δήθεν πολιτιστικούς μειονοτικούς συλλόγους να προπαγανδίζουν και να προβοκάρουν την Θράκη για όφελος της Άγκυρας. Αυτά εκείνη την εποχή ήταν ξεκάθαρα.

Γιατί κάνω αυτήν την αναφορά;

Γιατί από τον καιρό που ήρθε η … μεταπολίτευση … αν ήρθε ποτέ, η «δημοκρατία», η ισονομία και η ισοπολιτεία είχε να κάνει μόνο με το κομματικό συμφέρων και τίποτε άλλο.

Προκειμένου λοιπόν τα κόμματα εξουσίας, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να εκλεγούν και να στρογγυλοκαθίσουν στις καρέκλες της εξουσίας, επέτρεπαν την ανάπτυξη του Τουρκικού Προξενείου σε θέματα που άπτονται σήμερα την Εθνική Ασφάλεια.

Βέβαια πρέπει να ομολογήσουμε ότι με την παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία όλο αυτό έχει ξεφύγει με αποτέλεσμα σήμερα να μην κρατούνται ούτε τα προσχήματα.

Τελικό αποτέλεσμα, η κυβέρνηση ξαφνικά και στα καλά καθούμενα και χωρίς κανένας να την πιέζει ως προς τον χρόνο, να φέρνει ένα νομοσχέδιο προς ψήφιση για την ΤΕΞ χωρίς να μπει μπροστά το Εθνικό συμφέρων για την συγκεκριμένη οργάνωση αλλά αυτό, το Εθνικό Συμφέρων,  να μπει υπό τύπου άρθρου ή  αστερίσκου αν θέλετε και αυτό είναι που πονάει τους Θρακιώτες περισσότερο. Θα το διαπιστώσει κανένας πολύ εύκολα πηγαίνοντας μία βόλτα στα καφενεία και ακούγοντας τους Θρακιώτες. Η φράση που πρωταγωνιστεί στα χείλη τους, «γαρνιρισμένη» με πολύ πίκρα είναι: «Μας πούλησαν» ε … δεν μπορεί όλοι αυτοί να είναι ακροδεξιοί και άνθρωποι που δεν συμπαθούν ή τουλάχιστον συμπαθούσαν τον Τσίπρα;

Το αίσθημα της ανασφάλειας στους Θρακιώτες Έλληνες πολίτες ανεξαρτήτου θρησκείας, μεγάλωσε  μετά την εμφάνιση της «Δημοκρατίας» στην Χώρα μας.

Στο όνομα λοιπόν της Δημοκρατίας, τα κόμματα που κυβέρνησαν μετά την εφταετία τον τόπο και ήταν όπως οι περισσότεροι γνωρίζουν το ΠΑΣΟΚ η ΝΔ και τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ,  όπου ομολογουμένως μπήκε πολύ γρήγορα για αριστερό κόμμα στα «πολιτικά τερτίπια», Βέβαια δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι είχε τους καλλίτερους δασκάλους, λαμόγια, τα παλιά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, οπότε μοιραία τους «χάλασαν», αλλά όπως και να έχει το πράγμα, ο ΣΥΡΙΖΑ, και η συντροφιά του μπήκαν πολύ γρήγορα και με την ορμή του πρωτάρη στα κόλπα της εκμετάλλευσης της ψήφου των μειονοτικών χωρίς ενδοιασμούς  «δημοκρατικά» πάντοτε και άφησαν να εξελιχθεί η κατάσταση στην Θράκη σε σημείο που αγγίζει σήμερα την συνδιοίκηση αν δεν έχει θεσπισθεί και απλά δεν μας το λένε..

Προκειμένου να εκμεταλλευτούν τους μειονοτικούς ψήφους, δίνουν Γή και ύδωρ στο προξενείο και στους εγκάθετους του.