Κλείνουν τα μαγαζιά στην «παραλία» της Ξάνθης. Γιατί;

Κανένας σε αυτήν την πόλη, είμαστε σίγουροι για αυτό, δεν μπορεί να καταλάβει γιατί η δημοτική αρχή κλείνει το ένα μαγαζί μετά το άλλο αντί να ανοίγει καινούρια, να δίνει μεροκάματα και όχι να τα στερεί από την πόλη.

Ειλικρινά δεν γνωρίζουμε πόσο εγκληματίες ήταν οι καταστηματάρχες της παραλίας για να έρθει ο δήμος Ξάνθης και να τους στερήσει την άδεια λειτουργίας μιας και με κανένα κατάστημα της «παραλίας» δεν έχουμε καμία επαφή και δεν γνωρίζουμε τους ιδιοκτήτες.

Καμιά φορά και μεις σαν όλους τους Ξανθιώτες, πίνουμε έναν καφέ και συντηρούμε τα δεκάδες μεροκάματα που δίνονται σε δεκάδες οικογένειες της Ξάνθης με αντάλλαγμα την παροχή υπηρεσίας από τις παραπάνω επιχειρήσεις της παραλίας.

Πιστεύουμε ότι ο σκοπός της ύπαρξης της Δημοτικής Αρχής είναι να δίνει σε όλους την ευκαιρία να δουλέψουν. Να επιβάλλει τα ανάλογα πρόστιμα αν παρανομούν και να επιβλέπει μέσω των οργάνων της αλλά και της αστυνομίας για την σύννομη λειτουργία τους.

Όπως δείχνουν τα πράγματα η παλιά πόλη αποψιλώνεται από τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και έτσι – επιτέλους;- η παλιά πόλη θα βρει την ησυχίας της;

Αν η δημοτική αρχή βαδίζει με αυτό το σχέδιο τότε θα πρέπει να δει πώς δεν θα χαθούν άλλα μεροκάματα από την πόλη.

Καλό είναι το γράμμα του νόμου, όμως έχει αποδειχθεί περίτρανα ότι οι πολιτικοί ταγοί της πόλης όταν κρύβονται πίσω από αυτό. τότε σίγουρα δεν δημιουργούν κάτι θετικό για την Ξάνθη με δεδομένο ότι οι νόμοι φτιάχτηκαν έτσι για να κλείνουν, λόγω γραφειοκρατίας, επιχειρήσεις.

Αλήθεια δεν γνωρίζουμε ποιο έγκλημα αποσόβησε η πρόεδρος της ΕΠΖ κα Γκιρτζίκη με την απόφαση της να κλείσει αυτές τις επιχειρήσεις της Ξάνθης που όπως σημειώσαμε νωρίτερα δίνουν δεκάδες μεροκάματα στην πόλη και έχουν έναν μεγάλο κύκλο εργασιών.

Τελικά κα Γκιρτζίκη κλείνοντας αυτά τα καταστήματα γλυτώσατε την Ξάνθη από φονιάδες; και εγκληματίες; Ταμπουρωθήκατε απ ότι διαβάσαμε πίσω από το γράμμα του νόμου και «εκτελέσατε» τους επαγγελματίες μαζί με το νεωτέρων μνημείων και τους 6 ψήφους;

Όμως κα Γκιρτζίκη με την απόφαση σας δεν «εκτελέσατε» μόνο τους επαγγελματίες οι οποίοι εγκλημάτησαν; απέναντι στον νόμο,  αλλά «εκτελέσατε» και δεκάδες παιδιά που έβρισκαν μεροκάματο.

Τελικά πόσο εύκολο είναι να αποφασίσεις ότι θα στερηθούν το μεροκάματο τους δεκάδες νέα παιδιά που βλέπουν τον δήμο Ξάνθης να τους στερεί το δικαίωμα για δουλειά και όνειρα;