Σήμερα στο γήπεδο των Σαπών «Καλλιπάτειρα» συναντηθήκαν δυο σύλλογοι που είχαν επιτυχημένο ξεκίνημα για το πρωτάθλημα της Α Ερασιτεχνικής. Η Ελπίδα φιλοξένησε τον Ορφέα Στρύμης σε ένα παιχνίδι με συνεχόμενους δυνατούς ανέμους ενώ λίγο πριν το τέλος έπεσαν και οι πρώτες στάλες. Η Ελπίδα Σαπών με αβαντάζ τον αέρα του δεύτερου μέρους πήρε την νίκη με σκορ 3-0 με χαρτ τρικ, από ποιον άλλον,  τον Αμέτ Ερκάν. Έτσι οι Σάπες παραμένουμ στην κορυφή και θα πάνε με μεγαλύτερη ψυχολογία στο ντέρμπι της επόμενης αγωνιστικής με τον Μέγα Αλέξανδρο. Οι ηρωικοί φίλοι, περίπου στους 35, ευχαριστήθηκαν καλό θέαμα μόνο στο δεύτερο ημίχρονο όπου εκεί είχαμε και τα γκολ.
Σοβαρές απουσίες
Η Ελπίδα Σαπών δεν είχε στο αρχικό της σχήμα τα αδέρφια Καραθανάση, ο καθένας για διαφορετικούς λόγους απών. Ο Βαγγέλης είχε μια μικρή ενόχληση και γι’αυτό προφυλάχτηκε ενώ ο Σάκης είχε επαγγελματικούς λόγους. Ευτυχώς οι απουσίες των δυο δεν στοίχισαν στο προπονητή των Σαπών κ. Χαριτόπουλο.
Άτυχος ο Παναγιωτόπουλος
Είχαμε αναφερθεί με τα καλύτερα λόγια για την επιστροφή του Μάριου πριν από δυο μέρες στην δράση. Ωστόσο από πολύ νωρίς αναγκάστηκε να αποχωρήσει από τον αγώνα αφού τον τράβηξε ο προσαγωγός του. Τώρα το ιατρικό επιτελείο της Ελπίδας θα κοιτάξει να πέσει από πάνω του προκειμένου να είναι έτοιμος για το παιχνίδι του Σαββάτου.
Μαυρόπουλος και Παπαθέος στα θετικά για την Στρύμη
Μπορεί ο Ορφέας να ηττήθηκε από την Ελπίδα και μάλιστα με 3-0 παρόλα αυτά οι επιθετικοί του ποδοσφαιριστές Μαυρόπουλος και Παπαθέος άφησαν καλά στοιχεία μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Βέβαια  και οι δυο ήταν αρκετά ξεχασμένοι από τους συμπαίκτες τους αφού πολλές  φορές αναγκάζονταν να παλεύουν μόνοι τους χωρίς να είναι κάποιος συμπαίκτη τους.
Η εικόνα του ματς
Ο Ορφέας μπήκε δυνατά και ερχόμενος με τον αέρα έφτανε πιο γρήγορα στα αντίπαλα καρέ. Δεν είχε όμως κάτι αξιοσημείωτο εκτός από ένα σουτ του Μαυρόπουλου με τον παίκτη να θέλει να κρεμάσει τον Ποιμενίδη αλλά η μπάλα να φεύγει άουτ. Από την άλλη πλευρά η Ελπίδα θα έχει να θυμάται το σουτ του Νεαζλη Αλή στο 40ο λεπτό με την μπάλα να καταλήγει πολλά μέτρα άουτ.
Διαφορετική εικόνα στο Β’ μέρος
Με το ξεκίνημα του δευτέρου σαρανταπεντάλεπτου οι Σάπες σχεδόν έβαλαν τους παίκτες του Ορφέα στα καρέ τους από την έντονη πίεση που τους δημιουργούσαν. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα στο 58ο λεπτό να ανοίξει το σκορ με τον Αμέτ Ερκάν και έπειτα από ωραία εκτέλεση του Σωμαράκη. Λίγα;ο αργότερο ο σκόρερ θα δει την μπάλα να σταματάει στο κάθετο δοκάρι μετά από το σουτ που θα κάνει μέσα από την μεγάλη περιοχή του Ράπτη. Μέχρι να  φτάσουμε στο 83ο λεπτό η Ελπίδα Σαπών θα πάρει τον έλεγχο στο χώρο του κέντρου με αφετηρία τις πτέρυγες της κι έτσι να καταφέρνει να δυσκολεύει την αντίπαλη ομάδα. Ο Αμέτ Ερκάν θα κάνει το 2-0 με ασίστ του Σωμαράκη ενώ ο ίδιος δυο λεπτά μετά θα κλείσει ιδανικά το απόγευμά του σκοράροντας τρεις στο σημερινό αγώνα. Τελικό σκορ Ελπίδα Σαπών Ορφέας Στρύμης 3-0.
Τι δεν μας άρεσε
Η νευρικότητα των παικτών του κ. Χαριτόπουλου στην διάρκεια του παιχνιδιού. Χωρίς να υπάρχει ουσιαστική πίεση οι παίκτες των Σαπών αγχώνονταν πολύ για το αν θα βάλουν το τέρμα παρότι ο χρόνος ήταν υπέρ τους . Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να υπάρχπυν πολλά λάθη αλλά , ευτυχώς λίγα νεύρα. Θα είναι το μόνο πράγμα που θα πρέπει να διορθώσει ο προπονητής των Σαπών, μιας και η ομάδα αγωνιστικά  είναι εξαιρετική.
Τι μας άρεσε
Ο εξαιρετικός αγωνιστικός χώρος. Είναι λίγες οι φορές που θυμόμαστε το γήπεδο των Σαπών σε πολύ καλό επίπεδο. Μπράβο στους ανθρώπους που δούλεψαν για να έχουμε αυτό το αποτέλεσμα.
MVP
Δυο παίκτες ξεχώρισαν από την σημερινή αναμέτρηση και αυτοί από πλευράς γηπεδούχων. Κουδούνης και Σωμαράκης ήταν σε πολύ καλή κατάσταση και πολλές φορές δημιουργούσαν θέματα στην αντίπαλη άμυνα. Ο Κουδούνης πολλές φορές στο πρώτο μέρος δυσκόλευε σε μεγάλο βαθμό τους παίκτες του Ορφέα ενώ ο Σωμαράκης όσο περνουν τα παιχνίδια γίνεται όλο και καλύτερος.
Τριπλέτα
Αρκετά καλή η διαιτησία του κ. Δρακίδη. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι έφτασε το άριστο. Κοντά στις φάσεις , σωστές οι κάρτες αλλά και οι τοποθετήσεις του μέσα στο αγωνιστικό χώρο.
Συνθέσεις
Ελπίδα Σαπών (Χαριτόπουςλο): Ποιμενίδης, Παναγιωτόπουλος(Φιλιππίδης), Μπαμπούρης, Ρούφος, Παπαδόπουλος, Κασιώτης, Πασσάς, Νεαζή Αλή(Γεωργοασούλης), Αμέτ Ερκάν, Σωμαράκης, Κουδούνης(Πάλι)
Ορφέας Στρύμης( Κυνηγόπουλος): Ράπτης, Σβιντρίδης, Μακρής, Καραβέλης, Βοινιάδης, Δάλκος, Παπαθέος, Γλατζίνας, Μαυρόπουλος, Γεωργιάδης, Ηλιόπουλος