Μια από τα ίδια είναι ο τίτλος που βάζουμε για την αναμέτρηση Πανθρακικός ΠΑΕ Ποντίων. Και αυτό διότι για το συγκριμένο ματς δεν υπάρχει αγωνιστική δράση αφού η ΠΑΕ Ποντίων τιμωρήθηκε από τον διαιτητή κ. Δρακίδη για μη προβλεπόμενη εμφάνιση κατοχυρώνοντας με 3-0 στα χαρτιά τον αγώνα στην αντίπαλη ομάδα. Είναι μια εξέλιξη που όλοι την περίμεναν πριν ξεκινήσει ο αγώνας. Λίγο πολύ γνωρίζουμε τις παλιότερες εξελίξεις πάνω σε αυτό το θέμα με την φανέλα των Ποντίων να γίνεται κόκκινο πανί για πολλούς. Παρότι οι άνθρωποι των Ποντίων ανέφεραν στο ρέφερι ότι οι στολές είναι καλυμμένες με ταινία στο επίμαχο σημείο του μηνύματος ο κ. Δρακίδης κινήθηκε και με τον νόμο του ΚΑΠ που απαγορεύει οτιδήποτε να είναι τυπωμένο πέραν από λογότυπα και διαφημίσεις.
Αν και όλοι το περίμεναν ότι θα υπάρξει μια τέτοια εξέλιξη στο παιχνίδι από μέρες πριν για ποιον λόγο δεν ενήργησαν οι άνθρωποι των Ποντίων ούτε σώστε να αποφευχθεί η τιμωρία; Έχω την εντύπωση ότι σε ερασιτεχνικό επίπεδο πρωτεύει να αγωνίζονται οι αθλητές κάθε αθλήματος και όχι να βλέπουν τα παιχνίδια από τους καναπέδες. Είναι μια κατάσταση που νομίζω ότι κάνει κακό σε αυτή την ιστορική ομάδα με τις τεράστιες επιτυχίες του παρελθόντος αλλά και τους παίκτες που έχουν βγει από εκεί. Όλοι τιμούμε με τον δικό μας τρόπο τους αγώνες των προγόνων μας και ιδίως όταν έχουν χαθεί με άδικο τρόπο. Άλλο το ένα κομμάτι και άλλο το άλλο. Όταν υπάρχουν νόμοι πρέπει όλοι να τους σεβόμαστε και να τους αποδεχόμαστε παρότι δεν συμφωνούμε. Οι άνθρωποι της ΠΑΕ Ποντίων πιστεύουν ότι θα δικαιωθούν από την ΕΠΟ μετά από την έφεση που έκαναν και ή όποια απόφαση θα γίνει γνωστή στις 17 Οκτωβρίου. Να θυμίσω ότι σε ανάλογη περίπτωση με τον Απόλλωνα έχοντας στο στήθος το έτος  της γενοκτονίας η φανέλα αποσύρθηκε από τους ανθρώπους του συλλόγου προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα.
Όλοι κρινόμαστε από τις πράξεις μας σε αυτό το κόσμο και έχω την εντύπωση όσο και να με πονάει το θέμα ότι δεν θα έχουμε καλό φινάλε στο σίριαλ με την φανέλα των Ποντίων. Και αυτό διότι βασιζόμαστε πάνω σε κανόνες και όλα τα στοιχεία , δυστυχώς, δεν είναι με την μεριά της ΠΑΕ Ποντίων.