Γράφει ο Αλέξανδρος Παυλικιάνος

Η κυβέρνηση έβαλε στο στόχαστρο τις Ελληνικές Εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Βουλγαρία, κατηγορώντας τες για φοροαποφυγή και απειλώντας τες με βαριά πρόστιμα. Δυστυχώς για την Ελληνική επιχειρηματικότητα, η κυβέρνηση αυτό ξέρει να κάνει, αυτό κάνει. Τώρα αν κλείνει τις Ελληνικές Επιχειρήσεις την μία πίσω από την άλλη, ποσώς  ενδιαφέρει.  Η κυβέρνηση για το μόνο που νοιάζεται είναι ο ιδιωτικός φορέας να πληρώνει  τους ακριβούς πισινούς της που κάθονται στις υπουργικές καρέκλες.  Πώς θα το κάνει; και αυτό μικρή σημασία έχει αφού έστω και ένας επιχειρηματίας να μείνει ανοιχτός στην Ελλάδα, θα πληρώνει την ματαιοδοξία της εξουσίας.

Το λιγότερο που μπορεί κάποιος να πει για  την κυβέρνηση και το οικονομικό επιτελείο της, είναι ότι διακατέχεται από μία κρίση παραλογισμού. Μία κυβέρνηση ανίκανη να στηρίξει τον επιχειρηματικό κόσμο στην Ελλάδα,  ψάχνει εκβιαστικούς τρόπους  να επαναπατρίσει επιχειρηματίες και επαγγελματίες από την γειτονική Βουλγαρία για να τις … χρεοκοπήσει και να τις κλείσει. Και μη μας πει κανένας ότι οι περισσότερες εταιρείες που έχουν ιδρυθεί στην Βουλγαρία και αγγίζουν τις 16.000 έβγαζαν τα μεγάλα κέρδη στην Ελλάδα και με την φυγή τους στην Βουλγαρίας  προσπαθούν να τα κρύψουν ή να φοροαποφύγουν.

Το ότι το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης πιστεύει αφελώς ότι οι εταιρείες μετέφεραν την δραστηριότητα τους για τους παραπάνω λόγους, πλανάται, ως συνήθως,  για μία ακόμη φορά, πλάνη οικτρά. Αν ψάξει με ανοιχτά τα μάτια το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης των μαθητευομένων μάγων , θα δει ότι οι περισσότερες εταιρείες που πήγαν στην Βουλγαρία, πήγαν εκεί γιατί  αν έμεναν λίγο ακόμη στην Ελλάδα, θα έκλειναν λόγω της βαριάς φορολογίας. Για μία ακόμη φορά, αποδεικνύεται ότι το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης δεν έχει καμία απολύτως επαφή με την Ελληνική πραγματικότητα.

Ο λόγος είναι γνωστός που οι επαγγελματίες άλλαξαν την φορολογική τους έδρα και είναι για να αποφύγουν την βαριά και παράλογη φορολογία που η ίδια η ανικανότητα της κυβέρνησης επιβάλλει στους επαγγελματίες. Και μη μιλήσουν κάποιοι για πατριωτισμό, γιατί η ίδια η κυβέρνηση δεν πιστεύει στην Πατρίδα, στην Θρησκεία και την οικογένεια. Αυτό είναι πολύ εύκολο να το διαπιστώσει κάποιος, ρίχνοντας μια ματιά στα νομοσχέδια που ψήφισε από την ώρα που ανέλαβε την διοίκηση του τόπου. Νομοσχέδια που διαλύουν,  αποδυναμώνουν την πατρίδα, την θρησκεία και την οικογένεια, ξεχνώντας ότι κάποιος που βάζει τα λεφτά του σε μία επιχείρηση το κάνει για να κερδίσει. Άρα, θα μεταφέρει την επιχείρηση του, αυτό τουλάχιστον λέει η αγορά, εκεί όπου θα πληρώνει λογικούς φόρους. Για ποιο λόγο λοιπόν ο επιχειρηματίας να μείνει εδώ και να ρισκάρει τα χρήματα του;

Παρόλα αυτά όμως, το ανίκανο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, αντί να θεσπίσει κίνητρα να παραμείνουν οι εταιρείες στην Ελλάδα, όπως θα έκανε ο κάθε σοβαρός νοικοκύρης – εννοείτε ότι τα μέλη της δεν δούλεψαν ποτέ στην ζωή τους και δεν παρήγαγαν ούτε ένα ευρώ άρα δεν γνωρίζουν από νοικοκυροσύνη, έχουν την απαίτηση, ο επιχειρηματίας, ο οποίος μαζί με τα “λεφτά” του παίζει κορώνα γράμματα το μέλλον το δικό του και της οικογενείας του, να επιστρέψει στην Ελλάδα για να κλείσει σίγουρα. Αλήθεια αναρωτήθηκαν ποτέ  οι “σκερβελέδες” του υπουργείου οικονομικών πώς  αν επαναπατρισθούν οι εταιρείες που πληρώνουν λογικούς φόρους στην Βουλγαρία, Ρουμανία και Σκόπια, πόσο θα αντέξουν στην Ελλάδα, λόγω της βαριάς φορολογίας και της ύφεσης; Γιατί αν πτωχεύσει μία εταιρεία στην Ελλάδα και κλείσει, το ίδιο το κράτος, απλά θα επισπεύσει μαζί με τον οικονομικό της “θάνατο” και τον θάνατο της ελπίδας  από τον επιχειρηματία για να ξαναφτιάξει αυτά που έχασε εξ αιτίας της αλλοπρόσαλλης και εχθρικής οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης.