Του Θόδωρου Σκυλακάκη*

Η αριστερά είναι μια σπουδαία, ρομαντική υπόθεση. Υπάρχει για το καλό του λαού, την ειρήνη, την ισότητα, την κοινωνική δικαιοσύνη, την παγκόσμια συναδέλφωση. Οι αριστεροί, ιδίως κομμουνιστικής προελεύσεως όπως οι νυν κυβερνώντες, το μαθαίνουν αυτό από τους καθοδηγητές τους νωρίς-νωρίς. Στην εφηβική και μετεφηβική ηλικία. Και μαθαίνουν τότε έγκαιρα ότι η υπόθεση είναι τόσο σπουδαία και τόσο ρομαντική, που για αυτήν κάθε μέσο μπορεί να χρησιμοποιηθεί.

Τους το δίδαξαν αυτό άλλωστε οι ιεροί προπάτορες. Ο Λένιν που πήγε να κάνει επανάσταση στη Ρωσία μέσω Γερμανίας και με την «ευγενική βοήθεια» του Γερμανικού Επιτελείου κι ο Στάλιν που τόσο θαυμάζουν προσφάτως οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ, που πριν πολεμήσει τον Χίτλερ συμμάχησε μαζί του το 1939, για να ξεκοκαλίσουν από κοινού  την Πολωνία.

Οι δικοί μας κυβερνώντες, για να συγκρίνουμε τα μεγάλα και δραματικά με τα μικρά και κωμικοτραγικά, -μετά την άδοξη έξοδο από την παγκόσμια σκηνή με το φιάσκο του Γιάν(ν)η το 2015- έχουν βρεθεί να υπηρετούν τη σπουδαία, ρομαντική υπόθεση της αριστεράς στη βασανιστική καθημερινή διακυβέρνηση. Εκεί τους έταξε η μοίρα κι εκεί εφαρμόζουν τις Λενινιστικές και Σταλινικές αρχές τους. Και κάνουν ό,τι μπορούν για να αποδείξουν ότι είναι γνήσιοι αριστεροί.

Η αριστερά είναι σπουδαία, ρομαντική υπόθεση. Αν την υπηρετείς έχεις όχι μόνο δικαίωμα αλλά ενίοτε και καθήκον να λες ψέματα. Θα υποσχεθείς λαγούς με πετραχήλια, γιατί η εξουσία στην αριστερά είναι ανώτερος σκοπός. Κι αν αντί να δώσεις χρήματα καταλήξεις να αδειάζεις τις τσέπες των αφελών που σε ψήφισαν, αυτή είναι μια θυσία που γίνεται για το καλό του λαού. Καλώς καμωμένη και για όποιον διαμαρτύρεται υπάρχει αποστομωτική απάντηση. Οι υποσχέσεις μας «περσινά ξινά σταφύλια».

Η αριστερά είναι σπουδαία, ρομαντική υπόθεση. Για χάρη της μπορεί να πουληθεί σε εξευτελιστικές τιμές η δημόσια περιουσία. Να εκχωρηθεί για 60 χρόνια σε υπερταμεία των ξένων, να πουλιέται ακόμα και στο εν πέμπτο της τιμής που ο ίδιος έχεις καταγγέλλει ως ξεπούλημα. Το σημαντικό είναι να μένει ο λαός στην εξουσία. Κι αν οι ξένοι, που επωφελούνται από την εκποίηση σε τιμή ευκαιρίας, δηλώνουν θαυμαστές σου, τόσο το καλύτερο. Με ένα σμπάρο δύο τρυγόνια. Άλλωστε έτσι αποδεικνύεις ότι είχες πάντα δίκιο όταν έλεγες ξεπούλημα τις ιδωτικοποιήσεις.

Η αριστερά είναι σπουδαία, ρομαντική υπόθεση. Για να την υπηρετήσεις αξίζει να συμμαχήσεις και με το διάβολο. Να κάνεις ασφαλώς και τη δική σου διαπλοκή. Κι αν κάποιοι την κατηγορούν για σκανδαλώδεις αναθέσεις, μαύρη εργασία και λαθρεμπορία κι εσένα ότι κάνεις τα στραβά μάτια, αυτά μικρή σημασία έχουν, αφού σε τελική ανάλυση κι οι πομπές σου ακόμα έχουν τεθεί στην υπηρεσία του λαού.

Η αριστερά είναι σπουδαία, ρομαντική υπόθεση. Όταν μέσα σου υπηρετείς την παγκόσμια συναδέλφωση, έχεις κάθε δικαίωμα να κλείνεις τους μετανάστες σε στρατόπεδα συγκέντρωσης και να τους αφήνεις στην παγωνιά και την αθλιότητα, την ώρα που τρως τα λεφτά που σου έδωσαν για αυτούς οι ανόητοι καπιταλιστές σε ρουσφετολογίες και άλλες ευαγείς δραστηριότητες. Θα βασανιστούν που θα βασανιστούν, τουλάχιστον ας υπηρετήσουν έτσι έναν ανώτερο σκοπό!

Η αριστερά είναι σπουδαία, ρομαντική υπόθεση. Η επικράτησή της απαιτεί να τσακιστούν πρώτ’ απ’ όλα οι ταξικοί εχθροί. Και πρώτοι απ’ όλους οι ανόητοι της μεσαίας τάξης που νομίζουν ότι επειδή έχουν ιδιοκτησία, μόρφωση και καλή δουλειά είναι και κάτι παραπάνω. Αν χάσουν την ιδιοκτησία τους κοψοχρονιά, από το κράτος και τα fund, αν φεύγουν άνεργοι μετανάστες στο εξωτερικό, αν μετά τους φόρους δεν τους μένει πεντάρα για να προσφέρουν μόρφωση και προοπτικές στα παιδιά τους, τόσο το καλύτερο. Έτσι προωθείται η ισότητα και ξεριζώνεται η μπουρζουάδικη αλαζονεία.

Η αριστερά είναι σπουδαία, ρομαντική υπόθεση. Όσοι την υπηρετούν έχουν κάθε δικαίωμα να περνούν καλά. Κι οι ίδιοι και οι οικογένειές τους. Πολύ καλά λοιπόν κάνουν και διορίζουν συγγενείς και φίλους και απολαμβάνουν με κάθε τρόπο την εξουσία. Ο μέγας Τίτο, που τους δίδαξε κι αυτός αριστεροσύνη, είχε ολόκληρα νησιά -τα Brijuni- αποκλειστικά αφιερωμένα στην καλοπέρασή του με πολυτέλεια. Τύφλα ν’χει ο Σκορπιός κι ο Ωνάσης. Μπροστά τους, τα Mandarin και τα private club καζίνο μοιάζουν επαρχιακά ξενοδοχεία.

Θέλει κι ο τάλας Καμένος να γίνει αριστερός αλλά έχει πολύ ακόμα δρόμο να διανύσει!

Σπουδαίος είναι, του λείπει όμως ο ρομαντισμός!

* Ο κ. Θόδωρος Σκυλακάκης είναι πρόεδρος της Δράσης.