Τορτελίνια καρμπονάρα

Νόστιμη μακαρονάδα, διαφορετική απο τις άλλες

  1. Σοτάρετε σε ένα τηγάνι το μπέικον χωρίς λάδι ή βούτυρο. Μόλις γίνει τραγανό το βγάζετε και το τοποθετείτε σε ένα πιάτο.
  2. Για να βράσετε τα τορτελίνια γεμίζετε μέχρι τη μέση με νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα και προσθέτοντας μια κοφτή κουταλιά αλάτι το αφήνετε βράσει σε δυνατή φωτιά.
  3. Ρίχνετε μέσα τα τορτελίνια μόλις πάρει βράση και τα αφήνετε να βράσουν 6 με 8 λεπτά και όταν είναι έτοιμα τα σουρώνετε.
  4. Μέσα στην κατσαρόλα που έβρασαν τα τορτελίνια ρίχνετε το βούτυρο και το λάδι και τα ζεσταίνετε. Στη συνέχεια αδειάζετε από το σουρωτήρι τα τορτελίνια μέσα στην κατσαρόλα και τα ανακατεύετε.
  5. Κόβετε το μπέικον και το ρίχνετε μέσα στα τορτελίνια και το ανακατεύετε. Στο τέλος ρίχνετε μέσα την κρέμα γάλακτος και την τριμμένη παρμεζάνα