Δυστυχώς για μία ακόμη φορά, τα συνήθη  υποζύγια, οι Έλληνες φορολογούμενοι, καλούνται  να πληρώσουν από το υστέρημά τους την ολιγωρία, αβλεψία, ανικανότητα και ωχαδερφισμό των  ντόπιων και Αθηναίων πολιτικών.

Για μία ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι οι πολιτικοί είναι ανίκανοι να λάβουν υπόψη τους τον τόπο, τον χρόνο το έδαφος και τον καιρό όταν σχεδιάζουν, αν σχεδιάζουν την υλοποίηση μακροπρόθεσμων προγραμμάτων όπως την χάραξη ενός οικισμού, ενός δημόσιου έργου ή απλά έναν δρόμο.

Η μορφολογία του εδάφους της Σαμοθράκης, οι κλίσεις και καιρός είναι λίγο πολύ δεδομένος. Γιατί λοιπόν εκ του αποτελέσματος, έχουμε τάχα μου “φυσικές” καταστροφές σε περιουσίες ιδιωτικές και δημόσιες;

Καταστροφή για τον τόπο είναι ότι όλοι όσοι τον διοίκησαν και δεν έλαβαν υπόψη τους τον παράγοντα άνθρωπο. Δεν φρόντισαν να τον προστατεύσουν και ζήτησαν απλά την ψήφο τους, κάνοντας του απλά κάποια “χατίρια” τα οποία σε βάθος χρόνου, πάλι ο πολίτης πληρώνει πολλές φορές μάλιστα με την ζωή του.

Τελικά πόσο κοστίζει η ζωή του φορολογούμενου πολίτη που προσπαθεί να επιβιώσει πάνω σε ένα γραφειοκρατικό σύστημα που τον συνθλίβει και τον υποχρεώνει να ψηφίζει ανθρώπους ανίκανους, “σκερβελέδες” μόνο και μόνο για να κάνει την δουλειά του, λησμονώντας ο αφελής, ότι οι πολιτικοί μένουν πάντα στο απυρόβλητο αλλά η δική του περιουσία αποδεκατίζεται από “φυσικά φαινόμενα”, η δική του ζωή κινδυνεύει και φυσικά μετά καλείτε ο ίδιος να πληρώσει από το υστέρημα του την “αποκατάσταση των ζημιών” που η δική του και των πολιτικών ανευθυνότητα προκάλεσε

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Π.Α.Μ.Θ.

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου, η Περιφέρεια θα διαθέσει ποσό 150 χιλιάδων ευρώ για την αντιμετώπιση των άμεσων αναγκών αποκατάστασης στις υποδομές της Σαμοθράκης.

Για τον σκοπό αυτό, δόθηκε εντολή να μεταβούν άμεσα στο νησί 24 μηχανήματα έργου για διάστημα δύο εβδομάδων ώστε να πραγματοποιήσουν επείγουσες εργασίες αποκατάστασης υπό την επίβλεψη της Τεχνικής Υπηρεσίας της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου.

Επιπλέον, δόθηκε εντολή σε ομάδα επτά μηχανικών της Περιφέρειας, υπό τον Διευθυντή Τεχνικών Έργων της ΠΑΜΘ κ. Αναστάσιο Παράσχου, να μεταβούν στη Σαμοθράκη για την εκπόνηση των μελετών που απαιτούνται για την εκτέλεση έργων σε σημεία του οδικού δικτύου που έχουν καταστραφεί.

Από το Γραφείο Τύπου