Είναι δίκαιη η Αξιολόγηση των Δημοσίων Υπαλλήλων σύμφωνα με την Εγκύκλιο της κ. Γεροβασίλη.

 

Ακόμη μια αξιολόγηση χωρίς ουσία έφτασε.

Μια αξιολόγηση που είναι απλά προαπαιτούμενο για την δόση.

Μια ακόμη «δήθεν» αξιολόγηση, άλλο ένα μόρφωμα νόμου, από μια αριστερή κυβέρνηση με αριστερούς υπουργούς που μέχρι χθες παρίσταναν ότι αγωνιζόντουσαν για τα εργατικά δικαιώματα. Φυσικό είναι όμως, μια και “τα κάστρα πάντα πέφτουν από μέσα”, να χρησιμοποιούν τον εκφοβισμό και τον εκβιασμό που μέχρι χθες έλεγαν ότι πολεμούσαν.

Όλοι εμείς που αγωνιζόμαστε καθημερινά δεν πρέπει να σιωπούμε, δεν πρέπει να φοβόμαστε να εξηγήσουμε σε όλους τους Έλληνες τι περιλαμβάνει αυτή η αξιολόγηση.

Σε καμιά περίπτωση δεν είμαστε εμείς αυτοί που δεν θέλουμε την αξιολόγηση και τον εκσυγχρονισμό του δημόσιου τομέα, είναι κάτι που πρέπει να το φωνάξουμε δυνατά και σε κάθε κατεύθυνση.

Η αξιολόγηση που η κυβέρνηση ΣΥΡΖΑ-ΑΝ ΕΛ που με κάθε τρόπο προσπαθεί να περάσει, είναι μια αξιολόγηση, η οποία δεν αξιολογεί τις δομές της κάθε υπηρεσίας που θα έπρεπε πρώτα να αξιολογήσει  (Δηλαδή: Υλικοτεχνική υποδομή, πάταξη της  πολυ-νομοθεσίας και της γραφειοκρατίας και φυσικά την Αξιοκρατική τοποθέτηση των Προϊσταμένων και Διευθυντών).

Έτσι αφού ξεχνά επίτηδες όλα αυτά, φτάνει στους υπαλλήλους από τους οποίους ζήτα να αξιολογηθούν, λέγοντας τους μάλιστα ότι η συγκεκριμένη αξιολόγηση δεν θα παίξει κανένα ρόλο στην περαιτέρω εξέλιξη τους.

Σαν να μην έγινε ποτέ δηλαδή !!!

Εδώ λοιπόν ρωτάμε …

Γιατί την κάνετε τότε κύριοι ;

Γιατί κοροϊδεύετε τον Ελληνικό λαό;

Έτσι εμείς έχοντας αίσθημα ευθύνης και επαγγελματική συνείδηση και μη θέλοντας να κοροϊδέψουμε όλους όσους από το υστέρημα τους πληρώνουν το Ελληνικό δημόσιο.

Ζητάμε να αξιολογηθούμε από αξιολογημένους προϊστάμενους και διευθυντές οι οποίοι θα έχουν αυξημένα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα και φυσικά θα υπάρχει η ανάλογη υποδομή για να κριθεί η παραγωγικότητα του καθενός από εμάς.

Με απλά λόγια, δεν είναι δυνατόν ένας αγρότης να οργώσει 50 στρώματα σε 8 ώρες με ένα μουλάρι και με ένα άροτρο.

Κατανοείται όλοι σας ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει.

Ζητάμε λοιπόν για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών πρωτίστως, καλύτερη αξιόλογη δομών και φυσικά καλύτερη υλικοτεχνική υποδομή.

Εάν γίνουν όλα αυτά είμαστε σύμφωνοι να αξιολογηθούμε και να αξιολογηθούμε με τον αυστηρότερο τρόπο.

Αντί να γίνουν όλα τα παραπάνω η αριστερή κυβέρνηση ζήτα εκβιαστικά να μας αξιολογήσουν διευθυντές και τμηματάρχες, όταν οι ίδιοι δεν έχουν κριθεί από κανέναν.

Όσοι από τους υπάρχοντες αξιολογητές δεν δεχτούν να αξιολογήσουν υφισταμένους  χωρίς να αξιολογηθούν οι ίδιοι τους τιμωρούν, λέγοντας ότι δεν θα πάρουν μέρος στις αξιολογήσεις προϊσταμένων όποτε αυτές γίνουν. Που δεν θα γίνουν ποτέ. Γιατί πολύ απλά ετοιμάζουν στρατιά υποταγμένων υπαλλήλων που θα ελέγχουν κάθε στιγμή.

Έτσι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ. ΕΛ απειλεί ότι θα υπάρχουν διώξεις και θα επιβληθούν κυρώσεις κάθε είδους σε όσους δεν αξιολογήσουν υφισταμένους τους.

Ωμός πλέον ο εκβιασμός για να κρατήσουν κάποιοι τις θέσεις τους.

Όπως καταλαβαίνεται ο δρόμος είναι ένας… Η Αντίδραση μας, μία και μοναδική !!!

Δεν καταθέτουμε καμία αξιολόγηση έως ότου αξιολογηθούν από τα συμβούλια προϊσταμένων αξιοκρατικά οι αξιολογητές μας.

Δεν καταθέτουμε καμία αυτοαξιολόγηση γιατί σεβόμαστε τους νόμους αυτού του κράτους και τους πολίτες τους.

Δεν θα πάρουμε μέρος στην φαρσοκωμωδία που έχουν στήσει οι αριστεροί κυβερνώντες.

Αντιδρούμε μη καταθέτοντας τις συγκεκριμένες εκθέσεις αξιολόγησης που μας υποβαθμίζουν ως υπαλλήλους και ως πολίτες.

 

(Γνωμοδότηση του Ομότιμου Καθηγητή Εργατικού Δικαίου στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Α. Καζάκου, για το ζήτημα της απεργίας – αποχής από την αξιολόγηση και για τη συμμετοχή στις διαδικασίες επιλογής και τοποθέτησης προϊσταμένων.

http://adedy.gr/gnwmodotisiajiologisikazakou )

 

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ

Υπάλληλος ΠΑΜΘ – Π.Ε. ΞΑΝΘΗΣ

Μέλος Γ.Σ. & Δ.Σ. Ομοσπονδίας Περιφερειακών Υπαλλήλων Ελλάδος

τέως Προέδρος Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ξάνθης