ΤΕΛΕΙΩΝΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΠΟΛΛΟΥΣ Η “ΜΠΑΛΑ”

Η κατάσχεση του ακινήτου της ΕΑΠΑΞ είναι η κορφή του παγόβουνου.

Αυτή η  αίσθηση  έμεινε από την όλη συζήτηση μέσα στο δημοτικό συμβούλιο το βράδυ της Τρίτης.

Μέχρι στιγμής, τα θύματα της Δημοτικής Επιχείρησης, άσχετα αν για ευνόητους λόγους όσοι συμμετείχαν στην διοίκηση του δήμου την περίοδο των ατασθαλιών, την αποκαλούν Ανώνυμη Εταιρεία. Κάθε άλλο, παρά Ανώνυμη Εταιρεία είναι και κάθε άλλο σαν Ανώνυμη Εταιρεία λειτούργησε όλα αυτά τα χρόνια. Ήταν ξεκάθαρα μία δημοτική Επιχείρηση και πιστεύουμε ότι όλοι οι θεσμοί – όπως δικαστικοί – αλλά και οι τρίτοι, έτσι την βλέπουν.

Προς το παρών τα θύματα είναι δύο. Ο Θεολόγος Καλαϊτζής και ο Αλέξανδρος Κυριακίδης. Το μόνο βέβαιο είναι ότι θα ακολουθήσουν και άλλα. Εκτιμούμε ότι  ακόμη και τα πολιτικά πρόσωπα που συμμετείχαν στο ΔΣ, κινδυνεύουν να βρεθούν στην θέση του Καλαϊτζή και του Κυριακίδη. Αυτό το λέμε χωρίς να είμαστε νομικοί ή οικονομολόγοι. Το μόνο βέβαιο είναι ότι εφ όσον το δημόσιο απαιτεί, θα κάνει τα αδύνατα δυνατά να πάρει περιουσιακά στοιχεία των συμμετεχόντων αλλά κυρίως για να στείλει το μήνυμα ότι κανένα πολιτικό πρόσωπο δεν είναι στο απυρόβλητο και εκτιμάτε ότι ο Θεολόγος Καλαιτζής και ο Κυριακίδης, μπήκαν στο μάτι του κυκλώνα για αυτόν ακριβώς τον λόγο. Ήταν δηλαδή πολιτικά πρόσωπα.

Οι φωνές που ακούστηκαν μέσα στο δημοτικό συμβούλιο, «τελειώνεται γιατί θα πάρει πολλούς η «μπάλα», δεν έχουν άδικο και εκτιμάτε ότι ο δήμος σαν ο μεγαλομέτοχος αυτής της εταιρείας, πρέπει να πάρει την πρωτοβουλία των κινήσεων και να μην προσπαθεί να «κάψει» όσους είχαν επαφή και θεωρούνται πολιτικοί αντίπαλοι.

Η προσπάθεια να ενοχοποιηθούν μόνο όσοι είχαν επαφή με την ΕΑΠΑΞ, αν μη τι άλλο δεν τιμά κανέναν. Τουλάχιστον αυτήν την αίσθηση καταγράψαμε κατά την συζήτηση του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο κάτι που  μας επεσήμανε συνομιλητής μας που συμμετείχε στην προηγούμενη διοίκηση του δήμου αλλά δεν είχε επαφή με την ΕΑΠΑΞ.

Αντί λοιπόν να γίνεται προσπάθεια να θυσιαστούν και άλλοι στο όνομα αυτής της (αμαρτίας) ας προσπαθήσουν όλοι όσοι έχουν την ευθύνη διαχείρισης του δημοσίου χρήματος, είτε παλιοί είτε νέοι, να βρούνε σύντομα την λύση γιατί περιμένουν, εκτιμούμε, όλους τους εμπλεκομένους δύσκολες μέρες.