Η ώρα είναι 4:30 και είναι η ώρα που ο κάθε Ξανθιώτης προσπαθεί να ξεκουράσει το κορμάκι του από την δουλειά, ή να χαλαρώνει για έναν μεσημεριανό υπνάκο όπως κάνει όλος ο κόσμος τουλάχιστον στην Ελλάδα. Και κει που ο κάθε φουκαράς προσπαθεί να ξεκουράσει το μυαλό του και το κορμί του νάσου και ο χότζας από το τέμενος – υποθέτω της 28ης Οκτωβρίου, γιατί κοντά στο Ζήτα Παλλάς δεν έχουμε άλλο.  Ακούγεται από τα μεγάφωνα το τελετουργικό της θρησκείας που εκπροσωπεί και σου κάνει την γαλήνη του απογεύματος σμπαράλια. Επιτέλους σε αυτήν την πόλη δεν σέβεται κανένας κανέναν; Ούτε τις ώρες της κοινής ησυχίας;

Καλά κάνουν οι εκπρόσωποι της θρησκείας τους και καλούν τους πιστούς, όμως, θεωρητικά τουλάχιστον, σε μία ευνομούμενη κοινωνία, όπως είναι η Ξάνθη – λέμε τώρα – θα πρέπει κάποια πράγματα, κάποιοι άνθρωποι, να τα σέβονται.

Και μη βιαστούν κάποιοι “προοδευτικοί” να πούνε για τις καμπάνες που χτυπάνε τις Κυριακές καλό θα είναι να μην τα βάζουν στην ίδια ζυγαριά, γιατί γίνεται  μία φορά την Κυριακή ενώ ο χότζας στο τζαμί κάθε μέρα και σε ακατάλληλες ώρες. Ας κάνει το τελετουργικό του χωρίς τα ηχεία.

Στο τέλος, ακόμη στην Ελλάδα, επίσημη θρησκεία του κράτους είναι η Ορθοδοξία. Αντιλαμβανόμαστε όλοι τις προσπάθειες του ΣΥΡΙΖΑ να εγκαταστήσει τον αθεϊσμό, όμως, ως τότε έχουμε καιρό.

Προς το παρών οι μουφτήδες και οι ιμάμηδες πρέπει να τηρούν τις ώρες κοινής ησυχίας σύμφωνα με τον νόμο.  Διαφορετικά θα πρέπει να παρέμβει η αστυνομία και να επιβάλλει αυτή τον νόμο όπως έχει υποχρέωση.