***Και συ τέκνο … Τάσο; Πρέπει να πω ότι εντυπωσιάστηκα από το βρίσιμο που μας έριξε ο Τάσος Τεφρωνίδης σχολιάζοντας το άρθρο που παρουσίασε η XanthiTimes.gr σχετικά με τον υπάλληλο που έβγαλε σέλφι με στημένες τις ενέσεις σε θέση … σκάκι.

***Ο Τάσος Τεφρωνίδης, ο οποίος συστηματικά μέσα από το φέισμουκ και την βοήθεια της φωτογραφικής του μηχανής αναδεικνύει τα στραβά και ανάποδα της πόλης μας ,μπερδεύοντας προφανώς την ηλεκτρονική ενημέρωση με την “παλιοφυλλάδα” που είχε στο μυαλό του εκείνη την ώρα, μας έβρισε λέγοντας μας βρώμικους και ότι άλλη βρισιά βάνει ο νους του ανθρώπου,  χωρίς καν να μας γνωρίζει, κυρίως όμως, χωρίς να σχολιάζει το γεγονός ότι ένας υπάλληλος δεν έκανε καλά την δουλειά του.

***Και αυτό γιατί; Είπαμε αυτό που ο ίδιος ο κ. Τεφρωνίδης κάνει,  δηλαδή αναδείξαμε κάτι στραβό και ανάποδο. Μας έβρισε γιατί την ώρα που πληρώνεται κάποιος για να δουλεύει κάνει κάτι διαφορετικό. Μας έβρισε γιατί, όπως και ο ίδιος μέσα από την στήλη του κάνει,  αναδείξαμε κάτι στραβό και ανάποδο. Μας έβρισε γιατί, προφανώς στην προκειμένη περίπτωση ο κ. Τεφρωνίδης είδε το όλο θέμα από την “στραβή” και “ανάποδη” πλευρά του. Δηλαδή έβρισε κάποιον, ο οποίος ανέδειξε το στραβό και το ανάποδο, αλλά δεν έκανε κρητική όπως συνήθως κάνει, σε αυτόν που δημιούργησε το “στραβό και ανάποδο”. Μπράβο κ. Τεφρωνίδη.

***Τελικό συμπέρασμα όλοι όσοι σχολίασαν κάτω από το άρθρο, είδαν τον λάθος τίτλο, μας έβρισαν και όταν κοινοποιήσαμε την φωτογραφία με τον εν λόγω κύριο, σημειωτέον ο ίδιος την κοινοποίησε στο Facebook, τότε διάβασαν το άρθρο που ξεκάθαρα μιλούσε για τον συγκεκριμένο κύριο που έβγαλε στο Fcebbok  τα … κατορθώματα του και όχι για τους υπαλλήλους του νοσοκομείου Ξάνθης γενικά.

*** Τέτοιοι  που είμαστε, τέτοιοι πολιτικοί μας αξίζουν και φυσικά τέτοιοι υπάλληλοι και φυσικά η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να φαίνεται τίμια αλλά να είναι.

@@@

*** Κοινοποιήσαμε τις φωτογραφίες από την περιοχή που είναι πίσω από το Αμοιρίδιο όπου η εγκατάλειψη από την πλευρά του δήμου Ξάνθης  εκτός από την οπτική ρυπαρότητα,  γίνεται και επικίνδυνη.

***Θα θέλαμε να γνωρίζουμε με ποιόν σχεδιασμό προτεραιοτήτων κάνει τις παρεμβάσεις του ο δήμος Ξάνθης; Δεν επιλέγει  τις παρεμβάσεις του ανάλογα με την επικινδυνότητα; Ή απλά παίρνει την πίσσα, τυφλοσούρτη και σε όποιο δρόμο βρεθεί την ρίχνει; Προφανώς επιλέγει κεντρικά σημεία της πόλης για να δείξει στους ψηφοφόρους του ότι κάτι κάνει αλλά,  στην ουσία, αυτό που κάνει είναι μόνο για το θεαθήναι και ο κίνδυνος για τους Ξανθιώτες και τους μικρούς μαθητές πάει σύννεφο.

@@@

***Επικινδυνότητας συνέχεια … Και φυσικά θα μιλήσουμε για το γιοφύρι των Κιμερίων όπου αντί να κάνουν καινούριο ή να το γκρεμίσουν, αυτοί (ο δήμος),  το φράζουν, αλλά όπως μαθαίνουμε, ο κόσμος συνεχίζει να το χρησιμοποιεί μέχρι να γίνει το κακό  και τότε ένας θεός ξέρει πώς θα ξ εμπλέξουν ορισμένοι.

@@@

*** ΕΑΠΑΞ και για να πούμε του στραβού το δίκιο, σωστά ο δήμαρχος  δεν αγόρασε το κτίριο. Άλλωστε, τα παλιά και ερειπωμένα κτίρια περισσεύουν  στην πόλη μας και όσο και αν το συγκεκριμένο κτίριο  έχει την ιστορική του  αξία αλλά  ήθελε πολλά λεφτά για να γίνει “άνθρωπος”.

***Στην πράξη αυτό το κτίριο, θα κοστίσει στον δήμο μέχρι να “σουλουπωθεί”, πάνω από ΄1 εκατομμύριο ευρώ μαζί με την ξανά αγορά του και τις επισκευές του, οπότε καλά έκανε και δεν μπήκε στην διαδικασία και είμαστε βέβαιοι ότι είχε την συγκατάθεση και των άλλων μετόχων της ΕΑΠΑΞ. Δέν είναι τυχαίο ότι δεν αντέδρασε η Ιερά Μητρόπολη ούτε το Πανεπιστήμιο. Στην τελική, αυτή είναι η αλήθεια, όσο και να μην ακούγεται αρεστή και σίγουρα το πρόβλημα δεν είναι εκεί.

*** Το πρόβλημα του δημάρχου Ξάνθης είναι η πολιτική διαχείριση του όλου θέματος και σίγουρα δεν είναι μόνο το θέμα της ΕΑΠΑΞ που δεν έχει τον ανάλογο πολιτικό χειρισμό από τον ίδιο.

*** Ένας σοβαρός πολιτικός, κατά την γνώμη μας, όταν βγήκε η απόφαση του πλειστηριασμού, θα καλούσε τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, θα τους ενημέρωνε και θα κατέγραφε την γνώμη τους. Αν η γνώμη τους δεν “στεκόταν” και αντιλαμβανόταν ο δήμαρχος ότι η αντιπολίτευση είχε κατά νου να το εκμεταλλευτεί πολιτικά και δικαίως το έπραξε, ας το έφερνε στο δημοτικό συμβούλιο με την δική του εισήγηση και ας άφηνε το Σώμα να αποφασίσει.

*** Με αυτήν του την συμπεριφορά όμως και τις αποφάσεις, όπως λέει ο Φανουράκης, πίσω από κλειστές πόρτες, φορτώθηκε ένα πολιτικό κόστος χωρίς να μπορεί να το διαχειριστεί γιατί οι Ξανθιώτες γνωρίζουν την ΕΑΠΑΞ σαν αμαρτωλή, το είπε άλλωστε ο  ίδιος ο Πούλιος όταν ήταν επικεφαλής μείζονος αντιπολίτευσης με συνέπεια, να  υπάρχει η σχετική ευαισθησία στους  Ξανθιώτες και τους πολιτικούς του τόπου. Άρα, προς τι αυτός ο μυστικισμός;

***Κρύβετε κάτι άλλο από πίσω; Γιατί, δεν μπορούμε να φανταστούμε έναν πολιτικό να  φορτώνεται πολιτικό κόστος χωρίς λόγο. Άρα υπάρχει κάτι άλλο πίσω από αυτήν την τροπή που πήρε όλη η ιστορία με το κτίριο της ΕΑΠΑΞ.