Συνελήφθη 40χρονος υπήκοος Τουρκίας ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας 11 μη νόμιμους μετανάστες

 

Συνελήφθη χθες (21-9-2017) τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Εθνική Οδό Ορμενίου – Αρδανίου, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, 40χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Τουρκίας, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας έντεκα (11) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Ιράκ.

 

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 40χρονο, διότι εντόπισαν στην καρότσα του Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου (ρυμουλκό μετά ρυμουλκούμενου) που οδηγούσε, έντεκα (11) μη νόμιμους μετανάστες, τους οποίους ο δράστης προωθούσε, παράνομα, στην ενδοχώρα.

 

Κατασχέθηκαν το παραπάνω όχημα και 5 κινητά τηλέφωνα.

 

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου.

 

Σύλληψη 34χρονης υπηκόου Βουλγαρίας για κλοπές πορτοφολιών στην Καβάλα

 

Εξιχνιάστηκαν 4 περιπτώσεις κλοπής

 

Συνελήφθη χθες (21-9-2017) το μεσημέρι, στην Καβάλα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, 34χρονη αλλοδαπή, υπήκοος Βουλγαρίας,  σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

 

Αναλυτικότερα, χθες το πρωί, η δράστιδα ενεργώντας από κοινού με άγνωστη συνεργό της, εισήλθε σε κατάστημα της πόλης και αφαίρεσε από την τσάντα ημεδαπής ένα πορτοφόλι, που περιείχε το χρηματικό ποσό των 105 ευρώ και διάφορα έγγραφα.

 

Η πράξη τους έγινε αντιληπτή από υπάλληλο του καταστήματος και μετά από σχετική καταγγελία οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν και να συλλάβουν την 34χρονη.

 

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε επίσης ότι κατά τους μήνες Ιούλιο και Σεπτέμβριο του 2017, στο ίδιο κατάστημα, η δράστιδα ενεργώντας είτε μόνη της είτε από κοινού με άγνωστους συνεργούς, αφαίρεσε από άλλες τρεις γυναίκες τρία πορτοφόλια, τα οποία περιείχαν συνολικά το χρηματικό ποσό των 710 ευρώ, διάφορα έγγραφα και μικροαντικείμενα.

 

Στην κατοχή της δράστιδας βρέθηκε το αφαιρεθέν χρηματικό ποσό των 105 ευρώ, το οποίο κατασχέθηκε και αποδόθηκε στη δικαιούχο του.

 

Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Καβάλας.

  Σύλληψη 2 ημεδαπών για παράβαση της νομοθεσίας περί εθνικού τελωνειακού κώδικα 

 

Κατασχέθηκαν 410 πακέτα λαθραίων τσιγάρων και 900 γραμμάρια λαθραίου καπνού

 

Συνελήφθησαν χθες (23-9-2017) το πρωί, στην Κομοτηνή, από αστυνομικούς της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφαλείας Κομοτηνής, δύο ημεδαποί, ένας 38χρονος και μία 31χρονη, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί εθνικού τελωνειακού κώδικα.

 

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους δράστες, διότι τους εντόπισαν να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, στο εσωτερικό του οποίου βρέθηκαν 410 πακέτα τσιγάρων και 18 συσκευασίες με καπνό, συνολικού βάρους 900 γραμμαρίων, για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί.

 

Κατασχέθηκαν τα παραπάνω πακέτα τσιγάρων και οι συσκευασίες καπνού.

 

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Κομοτηνής.

Εξιχνιάστηκε κλοπή σε βάρος ηλικιωμένης σε χωριό της Καβάλας  

 

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 34χρονου ημεδαπού

 

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Παγγαίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας, κλοπή σε βάρος 85χρονη ημεδαπής, που διαπράχθηκε την 20-9-2017, στον Άγιο Χριστόφορο Καβάλας.

 

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος 34χρονου ημεδαπού.

 

Αναλυτικότερα, όπως προέκυψε, ο 34χρονος, προσποιούμενος τον υπάλληλο της ΔΕΗ, μετέβη στην οικία 85χρονης, όπου προφασιζόμενος επικείμενη πυρκαγιά, λόγω διαρροής ρεύματος, την έπεισε να συγκεντρώσει σε εξωτερικό χώρο, το χρηματικό ποσό των 6.000 ευρώ περίπου και τα χρυσαφικά της, ενώ στη συνέχεια, αποσπώντας την προσοχή της, τα αφαίρεσε και τράπηκε σε φυγή.

 

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Παγγαίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας.

 

Εξιχνιάστηκαν 5 κλοπές από οικίες σε χωριό της Δράμας

 

Συνελήφθησαν 2 ημεδαποί κατηγορούμενοι για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και παράνομη οπλοκατοχή

 

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, πέντε (5) κλοπές από οικίες, που διαπράχθηκαν κατά το χρονικό διάστημα από 1-5-2017 έως 21-9-2017, στο νομό Δράμας.

 

Συνελήφθησαν χθες (21-9-2017) το μεσημέρι, σε χωριό της Δράμας, από τους παραπάνω αστυνομικούς, δύο (2) ημεδαποί, ένας 38χρονος και μία 41χρονη,   σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και παράβαση του νόμου περί όπλων.

 

Ειδικότερα, από τις έρευνες των αστυνομικών προέκυψε ότι οι δύο δράστες, το παραπάνω χρονικό διάστημα, στον Ξηροπόταμο Δράμας, διέρρηξαν πέντε (5) οικίες και αφαίρεσαν από το εσωτερικό τους, μεταξύ άλλων:

  • 16 ηλεκτρονικές – ηλεκτρικές συσκευές
  • χρυσαφικά – κοσμήματα
  • 3 κινητά τηλέφωνα
  • είδη οικιακής χρήσεως
  • το χρηματικό ποσό των 1.500 ευρώ

 

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία των δραστών βρέθηκε και κατασχέθηκε μέρος από τα αφαιρεθέντα αντικείμενα, τα οποία αποδόθηκαν στους δικαιούχους τους, καθώς επίσης 4 ηλεκτρονικές – ηλεκτρικές συσκευές και 7 κινητά τηλέφωνα, το ιδιοκτησιακό καθεστώς των οποίων ερευνάται.

 

Επιπλέον, κατά την έρευνα οι αστυνομικοί εντόπισαν 2 πιστόλια κρότου, 47 φυσίγγια κρότου, 1 γεμιστήρα και διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία, τα οποία και κατασχέθηκαν.

 

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Δράμας.