Με την υποψηφιότητα του για την ηγεσία του νέου φορέα του χώρου, ο Γιάννης Μανιάτης –πρώην υπουργός Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, βουλευτής της ΔΗ.ΣΥ. και πανεπιστημιακός δάσκαλος- επισκέφτηκε την πόλη της Ξάνθης στα πλαίσια  των περιοδειών του σε όλη τη χώρα για την προώθηση της υποψηφιότητας του.

Στην σύντομη συζήτηση που είχαμε μαζί του μας είπε για την  συγκρότηση  του χώρου της κεντροαριστεράς αλλά και της ανάδειξης του σε πρωταγωνιστή της πολιτικο-οικονομικής και κοινωνικής σκηνής του τόπου.

Κυρίαρχοι άξονες της πρότασης είναι  ο εντοπισμός, η ανάδειξη, η στήριξη και η αξιοποίηση των νέων πηγών εθνικού πλούτου  όπως: ορυκτές πρώτες ύλες, εθνικά κοιτάσματα υδρογονανθράκων, αγωγοί φυσικού αερίου) ώστε η χώρα να περάσει σε ένα νέο παραγωγικό μοντέλο, ικανό να σηκώσει πάνω του την πρόκληση της ανάπτυξης και να αναζωογονήσει την πραγματική οικονομία.

Επίσης, θεωρεί πολύ σημαντική την θεσμική μετατροπή της ακραίας γραφειοκρατίας και του δύσκαμπτου δημοσίου, σε  σύγχρονο και ευέλικτο μηχανισμό εξυπηρέτησης του πολίτη και της οικονομίας και φυσικά  έκανε μία σύντομη αναφορά στην αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας , συμπεριλαμβανομένου του ορυκτού πλούτου, προς όφελος της χώρας.