Κίρατζη Ερκάν: Θα ελεγχθεί και θα τηρηθεί η προβλεπόμενη νομοθεσία.

Με αφορμή το δημοσίευμα της ΦτΞ σχετικά με τις οικοδομικές παρεμβάσεις μέσα στο σχολείο, ρωτήσαμε τον διευθυντή του ιδιωτικού μειονοτικού γυμνασίου και λυκείου Ξάνθης,  το οποίο στο πρόσφατο παρελθών επισκέφτηκε ο Πρωθυπουργός της Χώρας, γιατί άραγε; για τις κατασκευές που γίνονται στον αύλειο χώρο και αν αυτές έχουν αδειοδοτηθεί από την Πολεοδομία της Ξάνθης.

Ο Διευθυντής του ιδιωτικού μειονοτικού σχολείου κ. Φείμ Φελτζούκ, όταν τον ρωτήσαμε, μας παρέπεμψε στην ιδιοκτήτρια του σχολείου κυρία Φ. Κ.  Ν. τονίζοντας ότι το σχολείο δεν έχει καμία σχέση με τις όποιες κατασκευές γίνονται αλλά η ιδιοκτησία.

Για να καταλάβουμε, στον χώρο του ιδιωτικού σχολείου, γίνονται οικοδομικές παρεμβάσεις – έστω από την ιδιοκτήτρια, για όφελος του ιδίου του σχολείου, αλλά ο διευθυντής, δεν ήξερε τίποτε. Του ζητήσαμε περισσότερα στοιχεία όπως και τηλέφωνα για να επικοινωνήσουμε με την ιδιοκτήτρια, αλλά όπως ο ίδιος μας είπε, δεν τα γνωρίζει για να μας τα δώσει.

Μήπως τελικά πρόκειται για ιδιοκτήτρια “φάντασμα”;

Δηλαδή για να καταλάβουμε και μεις οι αδαής,  κάποιος νοικιάζει ένα ακίνητο και ο νοικάρης δεν γνωρίζει τον τρόπο που θα επικοινωνήσει με το ιδιοκτήτη του ακινήτου που νοικιάζει… Αν είναι δυνατόν. Μάλλον ο κ. Διευθυντής παίζει με την νοημοσύνη μας.

Στην συνέχεια επικοινωνήσαμε με τον Αντιδήμαρχο Δόμησης,  εμπορικών δραστηριοτήτων και αδειοδοτήσεων Κύρατζη Ερκάν για το ίδιο θέμα. Ο ίδιος δεν το γνώριζε, αυτό μας είπε,  δεσμεύθηκε ότι θα το ερευνήσει  και θα μας ενημερώσει, πράγμα που έκανε σε πολύ λίγο χρόνο και αυτό είναι προς τιμήν του.

Στην εκ νέου τηλεφωνική μας επικοινωνία, ο αντιδήμαρχος δόμησης κ. Κίρατζη Ερκαν, ανέφερε ότι η παράβαση ήρθε σε γνώση της υπηρεσίας, θα γίνει έλεγχος και θα επιβληθούν οι ανάλογες κυρώσεις.

Δικές μας πληροφορίες πάντως λένε ότι οι εισαγγελικές αρχές ήδη έχουν κινηθεί.

Τώρα αν ο δήμος έμαθε πρώτος για τις παρανομίες του ιδιωτικού μειονοτικού Γυμνασίου και Λυκείου ή οι εισαγγελικές αρχές, με ότι συνεπάγεται για τον τρόπο που λειτουργεί ο δήμος όταν οι παρανομίες γίνονται κάτω από την μύτη του στην κυριολεξία,  αυτό θα φανεί.