ΡΗΜΑΖΟΥΝ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Επικριτικός με τον Δήμαρχο Ξάνθης Χ. Δημαρχόπουλο στο θέμα του ακινήτου της ΕΑΠΑΞ το οποίο πλειστηριάστηκε, ήταν σε δηλώσεις του το πρωί της Παρασκευής ο Σωτήρης Τσιακίρογλου επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Ενωτική Πρωτοβουλία στην ηλεκτρονική εφημερίδα XanthiTimes.gr, ο οποίος τόνισε ότι ο δήμαρχος έπρεπε να καταβάλει έστω και ένα ευρώ στην διαδικασία για να μείνει στα χέρια του δήμου το ιστορικό κτίριο. Η ΕΑΠΑΞ, όπως σημείωσε, μπορεί να είναι υπό εκκαθάριση, όμως το κτίριο δεν έπρεπε να χαθεί, πολύ περισσότερο μάλιστα, όταν έχει στην διάθεση του 10 -12 εκ. ευρώ σαν αποθεματικό.

Ο κ. Τσιακίρογλου, θεωρεί ότι ο δήμος, έπρεπε να διαθέσει το απαραίτητο κονδύλι πρικειμένου να αξιοποιήσει το ακίνητο, είτε στεγάζοντας κάποια υπηρεσία, είτε να αποδοθούν καρποί από το ακίνητο επ ωφελεία των δημοτών. «Βέβαια, θα μου πείτε ότι υπάρχουν και άλλα κτίρια του δήμου τα οποία παραμένουν νεκρά, ανενεργά και παλιώνουν. Ευθύνη του δημάρχου είναι όλα αυτά περιουσιακά στοιχεία να γίνουν ένα «λίφτινγκ» και να δοθούν προς χρήση. Δυστυχώς ο δήμος δεν δημιουργεί πρωτοβουλίες και οργανισμούς οι οποίοι θα λειτουργούν προς όφελος του δήμου»

Στην συνέχεια ο κ. Τσιακίρογλου έκανε αναφορά στο κτίριο του Μουζαφέρ Μπέη το οποίο αυτή την στιγμή ρημάζει αναξιοποίητο. «Εμείς κάναμε τις προτάσεις μας, αλλά ο δήμαρχος δεν μας άκουσε. Σε αυτήν την λογική, θα μπορούσε να αξιοποιηθεί και το ακίνητο της ΕΑΠΑΞ, αλλά δυστυχώς για την Ξάνθη, αυτό πλειστηριάστηκε και το πήρε η τράπεζα. Εμείς δεν είπαμε να το πάρει η ΕΑΠΑΞ αλλά να συμμετάσχει ο δήμος στον πλειστηριασμό για να το πάρει ο ίδιος πάντοτε στην λογική αξιοποίησης του».

Πρέπει να σημειωθεί ότι και μετά τις δηλώσεις Τσιακίρογλου,  καλέσαμε στο τηλέφωνο τον Χ. Δημαρχόπουλο,  δήμαρχο Ξάνθης για να απατήσει σε όσα του καταμαρτυρεί η αντιπολίτευση.  Δεν μας απάντησε και πάλι, κατατάσσοντας προφανώς την XanthiTimes.gr στους μη αρεστούς και “κολλητούς” που την μία τον βρίζουν, τον εξευτελίζουν και την άλλη ξαφνικά τον χαϊδεύουν και τον αγαπάνε. Βέβαια, όπως δείχνουν τα πράγματα, η ενημέρωση των δημοτών της Ξάνθης, μικρή σημασία έχει για τον δήμαρχο. Είναι λυπηρό το γεγονός.