Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΠΟΡΤΕΣ

Επικρίνει την δημοτική αρχή ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Μ. Φανουράκης σχετικά με το ακίνητο της ΕΑΠΑΞ το οποίο σε πλειστηριασμό που έγινε περιήλθε στα χέρια της τράπεζας λέγοντας ότι τελικά κανένας από το δημοτικό συμβούλιο δεν γνωρίζει τι ακριβώς έγινε και χάθηκε ένα περιουσιακό στοιχείο χωρίς ο δήμος να κάνει τίποτε απολύτως, όμως, ο δήμος, σαν μεγαλύτερος μέτοχος της ΕΑΠΑΞ, όφειλε να κάνει κάτι σε σχέση με το ακίνητο και όχι να φορτωθεί προσωπικά ο δήμαρχος όλες τις «αμαρτίες» της υπό εκκαθάρισης Δημοτικής Επιχείρησης, σημειώνοντας  ότι προφανώς ο δήμαρχος Ξάνθης, γνώριζε ότι το ακίνητο θα πλειστηριαστεί και δεν έκανε απολύτως τίποτε, με δεδομένο ότι υπάρχει συνέχιση της προηγούμενης διοίκησης. «Μιλάμε για ένα κτίριο με ιδιαίτερη σημασία για την πόλη μας, ένα κτήριο που ήταν το πρώην μητροπολιτικό κτίριο, η πρώην επισκοπή της Ξάνθης, ένα κτίριο όπου εκεί μέσα πάρθηκαν σημαντικές αποφάσεις για ολόκληρο τον νομό, την στιγμή που το ίδιο το κίτρο έχει χαρακτηριστεί από το Υπουργείο Πολιτισμού σαν έργο τέχνης».

Ακολούθως ο Μ. Φανουράκης θέτει τα εξής ερωτήματα.

Ο Δήμαρχος το γνώριζε ότι θα γίνει πλειστηριασμός του εν λόγω κτιρίου;

Αν ναι γιατί δεν συμμετείχε στον πλειστηριασμό με ένα ευρώ επί πλέον για να το αγοράσει;

Στην συνέχει ο Μ. Φανουράκης, καυτηρίασε τον δήμαρχο λέγοντας ότι δεν είναι δυνατόν να δίνεις 80.000 ευρώ για να βάλεις όργανα γυμναστικής περιφερειακά του δήμου όπως στο Εύμοιρο για τους υπερηλίκους και να μην δίνεις 150.000 ευρώ για να αγοράσεις αυτό το ιστορικής σημασίας κτίριο της πόλης, έχοντας μάλιστα στην διάθεση σου ένα αποθεματικό ύψους 10 εκ. ευρώ. «Στο τέλος τέλος, ας το έφερνε στο δημοτικό συμβούλιο και ας αποφάσιζε αυτό για την τύχη του ακινήτου. Ας έμενε στην κυριότητα του δήμου και οι εκκαθαριστές ας συνέχιζαν το έργο με την εκκαθάριση της ΕΑΠΑΞ. Μας λυπεί το γεγονός ότι το γεγονός ότι από τον Ιανουάριο οι εκκαθαριστές ενημέρωσαν τον δήμαρχο και εμείς δεν ενημερωθήκαμε».

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Ξάνθης ελπίζει στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο, η δημοτική αρχή να τους ενημερώσει για το τι  ακριβώς έγινε, στην λογική ότι το συγκεκριμένο κτίριο δεν είναι σαν τα άλλα κτίρια που ο δήμος Ξάνθης εγκατέλειψε στην τύχη του.

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα για το αν ο δήμος  Ξάνθης θα αξιοποιούσε το συγκεκριμένο ακίνητο, η απάντηση του επικριτική. «Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο δήμαρχος, δεν εκτιμά και δεν σέβεται τα περιουσιακά στοιχεία των Ξανθιωτών λόγω ανικανότητας, ελπίζαμε όμως ότι αυτό το κτίριο, το οποίο έχει βαρύνουσα σημασία για την πόλη, θα το έβλεπε με διαφορετικό μάτι. Τελικά διαψευστήκαμε όλοι μας και τα ακίνητα του δήμου στην κυριολεξία ρημάζουν. Ίσως αν ήταν στον πρώτο χρόνο διοίκησης να δικαιολογούνταν, όμως τώρα, μετά από τρία χρόνια στην διοίκηση του δήμου δεν δικαιολογείτε και κυρίως δεν μπορεί να παίρνει αποφάσεις πίσω από κλειστές πόρτες. Πλησιάζουμε το τέταρτο χρόνο διοίκησης και ένα σοβαρό έργο στον δήμο δεν έχουμε δει εκτός από ασφαλτοστρώσεις και βάψιμο πεζοδρομίων. Το συγκεκριμένο κτίριο θα ήταν μία παρακαταθήκη για την νέα διοίκηση που θα έρθει το 2019».

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι μετά τις δηλώσεις του Μ. Φανουράκη επικοινωνήσαμε τηλεφωνικά με τον δήμαρχο Χ. Δημαρχόπουλο αλλά δεν σήκωσε τι τηλέφωνο κατατάσσοντας μας προφανώς στα μη δικά του μέσα ενημέρωσης.

Άλλωστε βγάζει «μάτι» η «ξαφνική αγάπη» από συγκεκριμένη μερίδα μέσων ενημέρωσης.