Αφγανοί και Πακιστανοί δουλέμποροι συνελήφθησαν στον Έβρο

 Συνελήφθησαν 2 άτομα κατηγορούμενα για απόπειρα παράνομης μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών

 Συνελήφθησαν χθες (20-9-2017) το πρωί, στο νομό Έβρου, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, δύο (2) αλλοδαποί, ένας 23χρονος υπήκοος Πακιστάν και ένας 24χρονος υπήκοος Αφγανιστάν, κατηγορούμενοι για απόπειρα παράνομης μεταφοράς πέντε (5) μη νόμιμων μεταναστών, υπηκόων Αφγανιστάν.

Αναλυτικότερα, χθες (20-9-2017) το πρωί, σε αγροτική περιοχή του Πέπλου Έβρου, οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα ακινητοποιημένο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι δύο δράστες, ενώ σε κοντινή απόσταση εντοπίστηκαν πέντε (5) μη νόμιμοι μετανάστες. Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι οι δύο δράστες μετέβησαν στο σημείο, προκειμένου να παραλάβουν τους μη νόμιμους μετανάστες, με σκοπό να τους προωθήσουν, παράνομα, στην ενδοχώρα.

Σημειώνεται ότι η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος των δραστών, περιλαμβάνει επίσης το αδίκημα της κλοπής, καθόσον από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι για το παραπάνω όχημα είχε δηλωθεί κλοπή την 19-9-2017 σε αστυνομική υπηρεσία της Θεσσαλονίκης.

Κατασχέθηκαν το παραπάνω όχημα προκειμένου να αποδοθεί στον ιδιοκτήτη του και 2 κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών Αλεξανδρούπολης.