Σύμφωνα με την πρόεδρο της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης  Θεοδώρα Γιαννώτα και τον υπεύθυνο των παιδικών σταθμών Τάσο Θεοδωρίδη, τα σχολεία και τα νηπιαγωγεία είναι έτοιμα να δεχτούν τα βλαστάρια των Ξανθιωτών για την σχολική χρονιά 2017-2018.

Σύμφωνα με τους δύο πολιτικούς υπεύθυνους του δήμου Ξάνθης, τα νήπια και τα παιδιά των Ξανθιωτών δεν θα κρυώσουν φέτος το χειμώνα και όσα παιδιά δεν καλύπτουν οι γονείς τους τα κριτήρια για τους παιδικούς σταθμούς θα τακτοποιηθούν σε δεύτερο χρόνο.

Σύμφωνα με την πρόεδρο της Πρωτοβάθμιας επιτροπής εκπαίδευσης Θεοδώρα Γιαννώτα, τα θέματα της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης αντιμετωπίζονται με ιδιαίτερη ευαισθησία στην λογική ότι και η ίδια προέρχεται από τον εκπαιδευτικό χώρο. Η κ. Γιαννώτα μιλώντας για τα κυλικεία και τυχόν προβλήματα ανέφερε ότι αυτά είναι λίγα και δεν παρουσιάζονται προβλήματα και το κυριότερο βάρος δίνεται στον έλεγχο προιόντων που προορίζονται για κατανάλωση από τους μικρούς μαθητές καθώς και στην υγιεινή του χώρου.

Μιλώντας για την θέρμανση η πρόεδρος τόνισε ότι τα σχολεία δεν θα έχουν κανένα απολύτως πρόβλημα, με δεδομένο ότι η πλήρωση των δεξαμενών καυσίμων  λόγω της ύπαρξης του υφιστάμενου αναδόχου,  δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα στην τροφοδοσία.

Επίσης, όπως ανέφερε η κ. Γιαννώτα, τα κενά με τις καθαρίστριες αναπληρώθηκαν μέσα στο καλοκαίρι και έτσι τα σχολεία δεν αντιμετωπίζουν θέμα καθαριότητας καθώς και πληρωμής αυτών. Η κ. Γιαννώτα ευχαρίστησε  τον Σύλλογο των εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολείων καθώς επίσης τα κονδύλια για μικροεπισκευές και μικροσυντηρήσεις των σχολείων έχουν διατεθεί και υπάρχει ένα σχετικό κονδύλι μήπως και προκύψει κάτι έκτακτο.

ΤΑΣΟΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ ΚΛΕΙΣΑΜΕ ΤΟ 1ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ

Με ένα νηπιαγωγείο μείον ξεκινάει φέτος η σχολική χρονιά στους παιδικούς σταθμούς όπως αναφέρει ο υπεύθυνος πρόεδρος Τάσος Θεοδωρίδης. Όπως εξηγεί είναι το πρώτο νηπιαγωγείο απέναντι από το Αμοιρίδιο το οποίο κρίθηκε επικίνδυνο,  σημειώνοντας ότι αυτό χτίσθηκε το 1932.

Τα νήπια μεταφέρθηκαν όλα στον τρίτο παιδικό σταθμό στο γήπεδο της Ασπίδος όπου υπάρχουν οι διαθέσιμες αίθουσες και η ξεχωριστή του είσοδος το κάνει ασφαλές για τα νήπια.

250 νέα παιδάκια φέτος θα έρθουν φέτος για πρώτη φορά σε επαφή με τα νηπιαγωγεία και έχουν επιλεγεί σε πρώτοι φάση τα παιδάκια που και οι δύο γονείς δουλεύουν και λήφθηκε επίσης υπ όψι εκτός από το ότι δουλεύουν και οι δύο γονείς και φυσικά σαν βασικό κριτήριο το χαμηλό εισόδημα.

Το υπόλοιπα παιδάκια, όπως σημείωσε ο Τάσος Θεοδωρίδης, θα απορροφηθούν όλα αλλά στα κενά των παιδικών σταθμών σημειώνοντας ότι ίσως ταλαιπωρηθούν λίγο παραπάνω οι γονείς, όμως δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική.

Το θέμα της καθαριότητας και της θέρμανσης είναι λυμένο.

Τέλος η κ. Θ. Γιαννώτα και ο Τάσος Θεοδωρίδης ευχήθηκαν μία καλή σχολική χρονιά.