Δεχτήκαμε μία πολύ σοβαρή καταγγελία, η οποία αφορά τα άγρια άλογα, το στολίδι της ορεινής περιοχής της Σταυρούπολης τα οποία σύμφωνα με την καταγγελία, ο δήμος άφησε να διψάσουν,  “τραβώντας” νερό από τις πηγές για να ξεδιψάσει το Πίλημα ενώ ο δήμος Ξάνθης διαψεύδει την καταγγελία προσθέτοντας την εξής φράση. “Μεταξύ των άγριων αλόγων και των ανθρώπων, δόθηκε προτεραιότητα στους ανθρώπους”.

Η καταγγελία αναφέρει ότι στην περιοχή Αχλάδα υπήρχαν πηγές οι οποίες ξεδιψούσαν τα άγρια άλογα αλλά ο δήμος Ξάνθης επειδή είναι στα γεωγραφικά του όρια, “τράβηξε” το νερό από τις πηγές με αποτέλεσμα τα άγρια άλογα που είναι στην περιοχή της Αχλάδας, των Λιβερών  και στο Μακάριο, να πεθαίνουν από την δίψα σημειώνοντας,  η πηγή μας – καταγγέλων –   ότι εκτός από το ξεκλήρισμα των άγριων αλόγων όπου η πολιτεία και οι δήμοι Ξάνθης και Τοπείρου,  που έχουν δικαιοδοσία στα ορεινά, δεν μερίμνησαν διόλου ούτε καν για το γεγονός ότι λύκοι τρώνε τα μικρά άλογα.

Κ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: “Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Δεν τα λέει καλά η πηγή σας”.

Άμεση ήταν η αντίδραση του Αντιδημάρχου Σταυρούπολης Κ. Παπαδόπουλου διαψεύδοντας την καταγγελία.

Ποιο συγκεκριμένα ο Αντιδήμαρχος Σταυρούπολης ανέφερε ότι αληθεύει το γεγονός πώς από τις πηγές της Αχλάδας δόθηκε νερό στο Πίλημα όμως δεν έμειναν διψά τα τα άγρια άλογα, τονίζοντας ότι εκεί δεν ζούνε μόνο τα άγρια άλογα, αλλά στην περιοχή υπάρχουν ποτίστρες δύο τον αριθμό, καθώς επίσης στο Κρωμνικό και στα Κομνηνά και στον Μακάριο. “Προφανώς, συνέχισε ο Αντιδήμαρχος, η πηγή σας δεν σας είπε ότι στην περιοχή υπάρχουν πέντε κοπάδια κατσίκια και 300 γελάδες άρα εκ των πραγμάτων δεν υπήρχε περίπτωση η όποια παρέμβαση μας να στερούσε το νερό από την περιοχή”.

Ο κ. Παπαδόπουλος παραδέχτηκε ότι η ποσότητες νερού λόγω της παρατεταμένης ανομβρίας μειώθηκε, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι τα ζωντανά διψάνε, για να συμπληρώσει ότι προηγούνται οι άνθρωποι από τα ζωντανά.