Η πρωτοβουλία του συμβούλου της διοικούσα παράταξης, πρόεδρου της Σχολικής Επιτροπής για την δευτεροβάθμια εκπαίδευση Χ. Μούρκα για την συντήρηση και λειτουργία των ασανσέρ που υπάρχουν σε διάφορα γυμνάσια και Λύκεια της Ξάνθης καταγράφονται και είδη ετοιμάζει την σχετική αλληλογραφία για να συντηρηθούν και να λειτουργήσουν όλα.

121.000 ευρώ μοιράστηκαν σε όλα τα σχολεία της Ξάνθης  για τις άμεσες ανάγκες συν  οι 35.000 ευρώ που πάνε στην μισθοδοσία και  των Χριστουγέννων για τις καθαρίστριες με υπόλοιπο περίπου 60.000 για ότι ανάγκη προκύψει. Σημειωτέων ότι ακόμη δεν έχει λάβει την δόση από τον δήμο, τα χρήματα των κυλικείων ούτε της μισθοδοσίας των καθαριστριών .

Σύμφωνα με τον Χ. Μούρκα δεν υπάρχει καμία εκκρεμότητα με τα κυλικεία των σχολείων και όλοι πληρώνουν κανονικά. Όσο  για τις παλιές οφειλές μικρού αριθμού κυλικείων, έχει λάβει όλα εκείνα τα απαραίτητα νομικά μέτρα διεκδικώντας τις.

Μιλώντας για την σχέση του με τους διευθυντές των σχολείων αναφέρει ότι αυτές είναι άριστες.

Βαδίζοντας στο τρίπτυχο Υγιεινή, Κυλικεία και Θέρμανση, ανέφερε ότι οι περισσότερες δεξαμενές καυσίμων στα σχολεία είναι γεμάτες από πέρυσι και υπάρχει ο ανάδοχος του διαγωνισμού όπου μπορούν τα σχολεία να προμηθευτούν τα καύσιμα για την θέρμανση.