Δείτε το βίντεο: «Μαύρισε» ο ουρανός σε Καρβάλη-Χαλκερό και όχι, δεν είχε πιάσει φωτιά…

http://www.kavalapost.gr/186730/dite-vinteo-mavrise-o-ouranos-se-karvali-chalkero-ke-ochi-den-iche-piasi-fotia/

Τα φουγάρα της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων μάλλον «δούλεψαν»… υπερωρίες – Δυσφορία κατοίκων και επιχειρηματιών της περιοχής για το νέφος και την έντονη δυσοσμία

Μάλιστα, το φαινόμενο ήταν τόσο έντονο που αρκετοί ήταν αυτοί που αρχικά υπέθεσαν ότι κάπου κοντά έχει ξεσπάσει κάποια… φωτιά, κάτι βεβαίως το οποίο δεν ισχύει.

Το νέφος προέρχονταν από τα φουγάρα της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων που, για κάποιον άγνωστο σε εμάς λόγο, «κάπνιζαν» πέραν του… δέοντως. Μάλιστα, προς απόδειξη, επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στην περιοχή μάς έστειλε και ένα βίντεο, το οποίο τράβηξε με το κινητό του στις 18:40. «Έχουμε συνηθίσει κατά καιρούς να βλέπουμε τέτοια φαινόμενα που προέρχονται από το εργοστάσιο, αλλά το σημερινό ήταν το κάτι άλλο! Η μυρωδιά δεν… αντέχεται!», μας είπε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι από τα τέλη του 2012 σταμάτησαν οι μετρήσεις της ατμοσφαιρικής ρύπανσης που διενεργούσε η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, αφού τα μηχανήματα που είχαν εγκατασταθεί το 2009 επί νομαρχίας Θόδωρου Καλλιοντζή είχαν… χαλάσει (διαβάστε σχετικά εδώ).
 ΠΗΓΗ: KAVALA POST