Μετά από ολονύκτια μάχη με της φλόγες και την συνδρομή ενωρίτερα δύο πετζετέλ οι άνδρες της Πυροσβεστικής Κομοτηνής έθεσαν υπό έλεγχο την φωτιά που εκδηλώθηκε στην ορεινή περιοχή Δαρμένη.
Σε επιφυλακή παραμένει δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κομοτηνής στην περιοχή Δαρμένη της Ορεινής Ροδόπης μετά από φωτιά που ξέσπασε χθες το απόγευμα από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία. Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, ωστόσο, ο φόβος της αναζωπύρωσης είναι μεγάλος. Στο σημείο, μεταξύ Δαρμένης και Πλαγιάς βρίσκονται έξι πυροσβέστες, τρία υδροφόρα οχήματα και ένα εξαμελές πεζοπόρο τμήμα.
Χρειάστηκε να προηγηθεί ολονύχτια μάχη με τις φλόγες. Για την κατάσβεσή της επιχείρησαν δύο Πετζετέλ και έξι υδροφόρα οχήματα της Πυροσβεστικής υπηρεσίας με 16 πυροσβέστες υπό τις οδηγίες του διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κομοτηνής και Ροδόπης, κ. Κώστα Παπάζογλου.
Η φωτιά νωρίς το βράδυ οριοθετήθηκε, εκείνο που δυσκόλεψε την επιχείρηση κατάσβεσης ήταν η πρόσβαση, καθώς απουσίαζαν αντιπυρικές ζώνες. Η εστία της ήταν σε δύσβατο σημείο, σε χαράδρα της περιοχής, ενώ αν και ειδοποιήθηκε και το πυροσβεστικό ελικόπτερο της Αλεξανδρούπολης, εν τέλει δεν χρειάστηκε η συνδρομή του. Ωστόσο, χρειάστηκε η συνδρομή πεζοπόρων δυνάμεων από τις Σάπες, την Μαρώνεια και την Κομοτηνή.
ert.gr