ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΕΝΑ ΤΑ ΠΟΜΑΚΟΧΩΡΙΑ. Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΙ ΚΑΝΕΙ;

Σοβαρά ζητήματα αναδεικνύει η συζήτηση που είχε η XanthiTimes.gr με κατοίκους του οικισμού Γλαύκη στα Πομακοχώρια της Ξάνθης, όπου οι κάτοικοι είναι μοιρασμένοι σε αυτούς που ανήκουν στον ιμάμη, στενό φίλο του ψευτομουφτή και στους άλλους μισούς όπου εκβιάζονται από τους ανθρώπους του Προξενείου και εμποδίζουν στα παιδιά τους να έχουν πρόσβαση σε εταιρείες οι οποίες στέλνουν εργαζόμενους από την ορεινή περιοχή της Ξάνθης στην ναυπηγοεπισκευαστικές ζώνης της Ευρώπης, όπου άνθρωποι του Προξενείου, καθορίζουν ποιοι από τους παλιούς οικοδόμους, θα βρούνε δουλειά στα λιμάνια της Ευρώπης και ποιοι όχι.

Ο ιμάμης της Γλαύκης, όπως πληροφορηθήκαμε στην συνέχεια, μετέτρεψε το τζαμί από χώρο λατρείας σε χώρο πολιτικής, μεταφοράς εντολών και επιθυμιών του ψευτομουφτή Ξάνθης, κάτω από τις μύτες των αρχών της Ξάνθης οι οποίες είναι επιφορτισμένες να επιβάλλουν την ισονομία και την ισοπολιτεία.

Σε παράπονα πολιτών της Γλαύκης προς τις αστυνομικές αρχές του Εχίνου και της Αστυνομικής Διεύθυνσης, εισέπραξαν την αρνητική διάθεση της αστυνομίας να εμπλακεί δημιουργώντας ερωτηματικά στους πομάκους, οι οποίοι νοιώθουν απροστάτευτοι. Μάλιστα, όπως μας ανέφερε συμπολίτης μας από τα Πομακοχώρια, όταν αποτάθηκε στην αστυνομία του είπανε «τι θέλεις τώρα και μπλέκεις». Όταν ζήτησε να καταγγείλει τους εκβιασμούς που υφίστανται οι μη αρεστοί στον ψευτομουφτή και το προξενείο πομάκοι, του είπανε οι αστυνομικοί, ότι για να κάνεις έγγραφη ανώνυμη καταγγελία, θα πρέπει να καταβάλεις ως παράβολο το ποσό των 150 ευρώ. Ενώ η επώνυμη δεν κοστίζει τίποτε. (Σε αυτό το σημείο της συζήτησης μένει να διερευνηθεί το ορθόν της καταγγελίας). Η ουσία είναι ότι οι «άλλοι μισοί», οι μη αρεστοί στο σύστημα εκβιάζονται με κάθε τρόπο από τους άλλους μισούς που είναι στο μπλοκ του ψευτομουφτη.

Πιστεύουμε πώς χρήζει ιδιαίτερης προσοχής αυτό το κομμάτι της συζήτησης με αριθμό κατοίκων της Γλαύκης ότι δηλαδή οι άνθρωποι γύρω από τον ιμάμη της Γλαύκης, συγκεντρώνουν υπογραφές οι οποίες θα βεβαιώνουν ότι το επεισόδιο που έλαβε χώρα στον οικισμό, την ημέρα ταφής του Ελληνόπουλο, μουσουλμάνου στο θρήσκευμα που έχασε την ζωή του στα ΚΑΑΥ της Κεραμωτής, και που οι άνθρωποι του ψευτομουφτή Ξάνθης με πρωταγωνιστή τον ιμάμη προπηλάκισαν τον μουφτή Σινίκογλου. Όπως καταθέτουν οι κάτοικοι του χωριού Γλαύκη και ενόψει του δικαστηρίου που θα γίνει στην Θεσσαλονίκη στις 2 Νοεμβρίου, ο ιμάμης της Γλαύκης συγκεντρώνει υπογραφές των κατοίκων, εκβιαστικά, που να βεβαιώνουν ότι οι ίδιοι οι κάτοικοι έσπρωξαν τον ιμάμη να προπηλακίσει τον νόμιμο μουφτή επειδή το χωριό δεν τον ήθελαν στην κηδεία.

Ένα άλλο σημαντικό κατά την εκτίμηση μας ζήτημα που προκύπτει από την συζήτηση μας με κατοίκους του χωριού Γλαύκη είναι το κόστος των 30 ευρώ που πληρώνουν οι κάτοικοι στον ιμάμη. Τα ερωτηματικά πολλά και που φυσικά δεν θα έπρεπε να υπάρχουν με δεδομένου ότι τους επίσημους εκπροσώπους των θρησκειών όλων στην Ελλάδα, τους πληρώνει μέσα από διακρατικές συμφωνίες το Ελληνικό Δημόσιο. Τι ακριβώς τα κάνει αυτά τα χρήματα που εκβιαστικά, σύμφωνα με τους κατοίκους αποσπά ο ιμάμης της Γλαύκης;  Ποιες ανάγκες εξυπηρετούν;

Μάλιστα όπως τονίζουν οι κάτοικοι του Πομακοχωρίου, ο ιμάμης της Γλαύκης αλλάζει κάθε 2-3 χρόνια ενώ αυτός, επειδή ίσως είναι «κολλητός» του Μετέ, έχει πάνω από 8 χρόνια να αλλάξει και σύμφωνα με δήλωση του ιδίου διαχειρίζεται, όπως ο ίδιος ο ιμάμης ανέφερε, λένε οι κάτοικοι δημόσια ότι διαχειρίζεται πάνω 70.000 ευρώ έως και 80.000 και μάλιστα μας είπαν ότι αυτά τα χρήματα,  άφησαν να εννοηθεί, ότι είναι χρήματα «μαύρα» που προέρχονται από πηγές που θα πρέπει η οικονομική αστυνομία να ερευνήσει. Μάλιστα μας λένε ότι είναι χρήματα που προέρχονται από την «μεγάλη πόρτα».

Η επωδός της συζήτησης:  Ποιοι τους προστατεύουν και γιατί;

Ένα θέμα που εκτιμούμαι ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη δεν πρέπει να αφήσει ανεξερεύνητο, προκειμένου να δικαιωθούν επιτέλους οι Έλληνες πολίτες, μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα, Πομακικής Καταγωγής.