Η πληροφορία είναι διασταυρωμένη. Στις 12 Σεπτεμβρίου, 24 υποψήφιοι από την μειονότητα δια του ΙΕΠ, θα περάσουν από συνέντευξη για να τοποθετηθούν στο πρόγραμμα τουρκοποίησης των πομάκοπαίδων  με την συμβολή του ΙΕΠ, το οποίο ξεκάθαρα μιλά για μητρική γλώσσα τα τούρκικα στα … Πομακοχώρια.

Ο τρόπος που θα γίνει η συνέντευξη και από ποιους ακόμη, δεν έχει διευκρινισθεί, ούτε ο τόπος που θα γίνει (Αυτό το ΙΕΠ το κρατά εφτασφράγιστο μυστικό). Εικάζεται ότι αυτή η συνέντευξη  θα λάβει χώρα κάπου στην Αθήνα με την φυσική παρουσία του ΙΕΠ αλλά, πιθανολογείται ότι αυτή η συνέντευξη μπορεί να πραγματοποιηθεί στην έδρα της Περιφέρειας, όπου το Προξενείο θα έχει “παρουσία” και ίσως  και τον “έμμεσο” έλεγχο.

Αν κάποιοι πιστεύουν  ότι είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας, είναι γελασμένοι οικτρά.

Κανένας δεν γνωρίζει την αναγκαιότητα που το υπουργείο παιδείας συμπορεύεται με την γραμμή του προξενείου, το οποίο θέλει εδώ και δεκαετίες δίγλωσσα νηπιαγωγεία. Όπως δείχνει το πράγμα αυτό αρχίζει  να υλοποιείται στις 12 Σεπτεμβρίου  με τους πρώτους 24 υποψήφιους οι οποίοι, άκουσον άκουσον θα αξιολογούν τις νηπιαγωγούς.

Το μόνο βέβαιο  είναι ότι η τοποθέτηση κοντά στους νηπιαγωγούς  των “διαμεσολαβητών” είναι σίγουρα προπομπός της απομάκρυνσης τους από τα νηπιαγωγεία αφού οι “διαμεσολαβητές” θα αξιολογούν τις νηπιαγωγούς και εννοείτε ότι με αυτόν τον τρόπο θα απομακρυνθούν ως ακατάλληλες, την θέση τους θα πάρουν οι “διαμεσολαβητές” και εννοείτε ότι σε πάροδο χρόνου, εκτιμάτε όχι μεγαλύτερο των τριών ετών,  το πιλοτικό πρόγραμμα θα “πετύχει” με ότι συνεπάγεται για τους Ρωμά, τους Πομάκους και φυσικά την Θράκη.