Πολύ σωστά ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χ, Μέτιος, αναγνωρίζει την σπουδαιότητα του έργου σιδηροδρομικής σύνδεσης με την Βουλγαρία αλλά, εμμέσως πλην σαφώς, στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Περιφέρεια, γνωρίζοντας ότι έχει να κάνει με έναν … «αυταπατημένο» πρωθυπουργό, κρατάει μικρό καλάθι.

Δήλωση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ σχετικά με την υπογραφή συμφωνίας για την κατασκευή της «Σιδηροδρομικής Εγνατίας»

Ανακοινώθηκε σήμερα από τους πρωθυπουργούς της Ελλάδας και της Βουλγαρίας η συμφωνία για την κατασκευή της σιδηροδρομικής Εγνατίας, ενός πραγματικά μεγάλου και σημαντικού έργου.

Εφόσον το έργο αυτό πραγματοποιηθεί, θα συμβάλει ουσιαστικά στην ανάπτυξη της Περιφέρειας και της ευρύτερης περιοχής, και με αυτό εννοώ και τη βόρεια Ελλάδα και τα Βαλκάνια. Τρία λιμάνια της βόρειας Ελλάδας, η Θεσσαλονίκη και τα δύο μεγαλύτερα της Περιφέρειάς μας, η Καβάλα και η Αλεξανδρούπολη, θα συνδεθούν με λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας, το Μπουργκάς και τη Βάρνα, και του Δούναβη, το Ρούσε.

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και οι πολίτες της είμαστε ευχαριστημένοι για τις ανακοινώσεις, αναγνωρίζουμε τη σπουδαιότητα του έργου και στηρίζουμε την υλοποίησή του. Θα περιμένουμε όμως την υπογραφή των συμβάσεων για την κατασκευή του.