ΓΛΥΚΕΡΙΑ

Η φωνή που αγγίζει τις ψυχές

Μεταφέροντας αυτά που ακούγονταν από το πλήθος κόσμου την ώρα που παρακολουθούσαν την συναυλία της Γλυκερίας στην πλατεία Μητροπόλεως Ξάνθης,  καταγράψαμε την αγάπη του κόσμου, την εκτίμηση και τον θαυμασμό για την καλλιτεχνική της πορεία,  αλλά τον σεβασμό της για τον κόσμο που την άκουγε εκείνη την ώρα.

Μία γνήσια Βορειοελλαδίτισσα, με χαμηλό προφίλ που σέβεται και αγαπά αυτό που κάνει εδώ και αρκετές δεκαετίες.

Κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην Ξάνθη, ανέφερε ότι είναι η δεύτερη φορά που φιλοξενείται στην πόλη μας, ευχαρίστησε τον Χ. Δημαρχόπουλο και τον Π. Λύρατζη αλλά κυρίως ευχαρίστησε τον κόσμο, ο οποίος αγκάλιασε την ζεστή και αυθεντική φωνή της με αγάπη και σεβασμό.

Η Γλυκερία ίσως είναι από τους λίγους καλλιτέχνες που αγαπούν την Ξάνθη και τους Ξανθιώτες και το εξέφρασε το βράδυ του Σαββάτου με φωνή σταθερή και όχι κάλπικη, επαγγελματική. Πρέπει να πούμε ότι αυτό που οι Ξανθιώτες φορολογούμενοι στις μεταξύ τους κουβέντες έλεγαν, ήταν  ότι ίσως είναι μία από τις καλλίτερες επιλογές του δήμου Ξάνθης και σίγουρα «χαλάλισαν» τα λεφτά που έδωσαν «έμμεσα» στην καλλιτέχνιδα.

ΔΥΟ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΛΥΚΕΡΙΑ

Η Γλυκερία (16 Νοεμβρίου 1953) είναι Ελληνίδα τραγουδίστρια. Θεωρείται μία από τις σημαντικότερες ερμηνεύτριες του ελληνικού τραγουδιού.

Η Γλυκερία γεννήθηκε στο χωριό Άγιο Πνεύμα Σερρών στις 16 Νοεμβρίου του 1953. Από πολύ μικρή δέχθηκε μουσικά ερεθίσματα από την οικογένειά της, με συνέπεια το τραγούδι να ριζώσει μέσα της σε πολύ μικρή ηλικία. Ο πατέρας και ο θείος της έπαιζαν ερασιτεχνικά μπουζούκι.

Εμφανίστηκε το 1974 στην τηλεοπτική εκπομπή Να η Ευκαιρία, ενώ η πρώτη της εμφάνιση στην ελληνική μουσική σκηνή ήταν το ίδιο έτος στην ταβέρνα Ληττώ στην Πλάκα.

Στα χρόνια που υπηρετεί το ελληνικό τραγούδι διατηρεί “χαμηλό προφίλ”, πηγαία έκφραση και σταθερό κοινό.