Μέχρι και η Lady D είχε ποντάρει στα sex toys, ενώ ποτέ δεν αποχωριζόταν τον «μικρό της φίλο» του οποίου του έδωσε και το όνομα, Le Gadget. Εσύ τις περιμένεις;

Ίσως σου ακούγεται παράξενο έως απίστευτο. Κι όμως οι αποκαλύψεις που έκανε ο 68χρονος Ken Wharfe, αστυνομικός της Σκότλαντ Γιαρντ και προσωπικός σωματοφύλακας της αξέχαστης πριγκίπισσας Diana, έχουν πιστοποιηθεί. Ο Ken Wharfe, λοιπόν, αποκάλυψε μεταξύ άλλων πως σε ταξίδι της στο Νεπάλ ανακάλυψε ότι ο δονητής της είχε ξεχαστεί σε κάποιο συρτάρι στο παλάτι του Κένσιγκτον και ζήτησε να της σταλεί με διπλωματικό σάκο στη βρετανική πρεσβεία στο Νεπάλ. Η Lady D όντως δεν αποδέχθηκε ποτέ τον ρόλο της καθωσπρέπει πριγκίπισσας, αλλά ούτε συμβιβάστηκε με το πρωτόκολλο, αφού η χρήση των sex toys εννοείται πως δεν συγκαταλέγονται σ’ αυτό. Τι άλλο θέλεις εσύ για να απενοχοποιήσεις τα σεξουαλικά βοηθήματα και να αντιληφθείς πως δεν είναι μόνο για τους ανώμαλους; Κι αν η Lady D δεν σου αρκεί τότε να σου φρεσκάρουμε τη μνήμη αναφέροντας σου το «Sex and the City» που όχι μόνο πρόβαλλε σεξουαλικά βοηθήματα αλλά και τα προμόταρε εμμέσως πλην σαφώς ως εντελώς girl-friendly αξεσουάρ, που δεν πρέπει να λείπουν από την τσάντα κάθε γυναίκας που σέβεται τη σεξουαλικότητά της

Oh yes!
Σεξολόγοι υποστηρίζουν, βάσει των διάφορων μελετών τους που έχουν πραγματοποιήσει κατά καιρούς, πως τα ζευγάρια που χρησιμοποιούν σεξουαλικά βοηθήματα δεν χωρίζουν. Συγκεκριμένα το ποσοστό των ζευγαριών αυτών αγγίζει το 89%. «Το να πειραματίζεσαι στο κρεβάτι και να δίνεσαι δίχως να έχεις ταμπού είναι κάτι που εξιτάρει τους άντρες, δημιουργώντας τους την ανάγκη να βιώσουν νέες σεξουαλικές περιπέτειες με τη σύντροφό τους. Κάτι τέτοιο αποτρέπει τόσο τους άντρες όσο και τις γυναίκες να απατήσουν το άλλο τους μισό» εξηγούν οι ειδικοί. Ουσιαστικά σκοπός των sex toys είναι να φέρουν το ζευγάρι πιο κοντά, να ενταχθούν σαν φυσική συνέχεια στη σχέση τους και σε καμία περίπτωση να αντικαταστήσουν ή να υποσκελίσουν την ίδια την πράξη.

Κοινή αποδοχή
Αν τελικά σε έχουμε πείσει και είσαι έτοιμη να εντάξεις τα sex toys στην ερωτική σου ζωή, τότε καλό θα ήταν να σε ενημερώσουμε πως αυτή η αλλαγή, ή καλύτερα η αναβάθμιση της ερωτικής σου ζωής, πρέπει να γίνει με το μαλακό. Αρχικά θα ήταν καλό να συζητήσεις με τον σύντροφό σου αυτή σου την επιθυμία-νέα ανάγκη, προκειμένου να μην λειτουργήσει boomerang. «Μόνο αν και τα δύο μέλη απελευθερωθούν από τυχόν ενοχικά συμπτώματα και διασκεδάσουν με ένα βοήθημα αξίζει να το αποκτήσει κανείς. Και φυσικά, τα βοηθήματα πρέπει να χρησιμοποιούνται με προσοχή τόσο για να μην βλάψουν σωματικά κάποιον από τους δύο όσο και για να μην γίνουν εθιστικά, ώστε να μπορεί το ζευγάρι να κάνει σεξ και χωρίς αυτά» αναφέρει η συγγραφέας-σεξολόγος Tristan Taormino στο βιβλίο της «The Big Book of Sex Toys». Η παρουσία ενός ξένου οργάνου κατά τη διάρκεια του σεξ μπορεί να τρομάξε,ι ή να φέρει σε δύσκολη θέση κάποιον από τους συντρόφους και τελικά όχι μόνο να μην βοηθήσει πουθενά, αλλά και να δημιουργήσει χάσμα και απομόνωση ανάμεσα στο ζευγάρι. Μάλιστα έρευνες έχουν αποδείξει πως ζευγάρια που κάποια στιγμή απέκτησαν κάποιο σεξουαλικό βοήθημα αύξησαν χάρη σ’ αυτό τη συχνότητα των σεξουαλικών τους επαφών, προφανέστατα γιατί λειτούργησε σαν κίνητρο να επαναλάβουν την πράξη τακτικότερα από παλιά, δίνοντάς τους την ευκαιρία για νέους πειραματισμούς.

Ενδυνάμωση της σχέσης
Τα ζευγάρια που χρησιμοποίησαν ερωτικά βοηθήματα στη σεξουαλική τους ζωή αύξησαν τον ρυθμό των επαφών τους, βελτιώθηκε και η μεταξύ τους συντροφική σχέση, ενώ παράλληλα δήλωσαν πως ανέβηκαν και επίπεδο επικοινωνίας. Ανοίχτηκαν και έμαθαν περισσότερα πράγματα ο ένας για τον άλλον, κι επανέφεραν τον ηλεκτρισμό του πρώτου καιρού. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το ότι το σχεδόν το καθημερινό σεξ βελτίωσε τόσο τη σωματική όσο και την ψυχική τους υγεία, ενώ την ίδια στιγμή χαλάρωσε τα ζευγάρια, δίνοντάς τους ενέργεια και αυξάνοντάς τους την καρδιαγγειακή κυκλοφορία του αίματος.

Kinky μεν ασφαλείς αγορές
Πριν εγκαινιάσετε τη σεξουαλική σας ζωή με sex toys, καλό θα ήταν να γνωρίζετε πως η χρήση τους χρειάζεται προσοχή, ενώ κάποιοι βασική κανόνες υγιεινής πρέπει οπωσδήποτε να τηρούνται. Όταν πάτε, λοιπόν, στο sex shop αρχικά ελέγξτε ότι το βοήθημα που θα αγοράσετε είναι σφραγισμένο με το σήμα CE, προκειμένου να βεβαιωθείτε ότι είναι ασφαλές και εγκεκριμένο από την Ευρωπαϊκή Ένωση.