Σχόλιο Θεόδωρου Παπαθεοδώρου Υπεύθυνου Κοινοβουλευτικού Τομέα Δικαιοσύνης, Μεταναστευτικής Πολιτικής και Προστασίας του Πολίτη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Η πιο ανάξια συμπεριφορά για έναν Υπουργό ο οποίος απέτυχε τόσο τραγικά στην Πολιτική Προστασία είναι να μεταβιβάζει τις ευθύνες της δικής του αποτυχίας στο προσωπικό και στα στελέχη του Υπουργείου, του οποίου προΐσταται.  Είναι προσβλητικοί οι χαρακτηρισμοί του κ. Τόσκα για τις γυναίκες και τους άντρες του Πυροσβεστικού Σώματος που με αυταπάρνηση έκαναν το καθήκον τους όλο το καλοκαίρι στη μάχη με τις φωτιές. Είναι ιταμό το ύφος ενός Υπουργού που κατόπιν εορτής λοιδορεί τα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος και τα κατηγορεί ότι είναι ο πιο στρεβλός μηχανισμός του Δημοσίου και ότι έμπαιναν από το παράθυρο στο Σώμα.

Γι αυτούς τους λόγους του ζητάμε να ανακαλέσει δημοσίως τους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Το μόνο που δεν μας είπε ο κ. Υπουργός είναι τι έκανε αυτός 2,5 χρόνια τώρα – εκτός από διαπιστώσεις – για να βελτιώσει την επιχειρησιακή επάρκεια του Πυροσβεστικού Σώματος. Εμείς ξέρουμε πως δεν έχει κάνει τίποτα, το ξέρουν τα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος και πλέον το γνωρίζει όλος ο Ελληνικός λαός. Όταν υποβάλλει  την παραίτησή του να θυμηθεί να συμπεριλάβει τα παραπάνω στους λόγους που την έχουν καταστήσει πια απαραίτητη.