Αλήθεια ποιος λίγο μεγαλύτερος σε ηλικία δεν θυμάται το “Τουριστικό” στο Πόρτο Λάγος;

Το “Τουριστικό” του Πόρτο Λάγους  ήταν το σημείο αναφοράς της παραλιακής ζώνης του Νομού Ξάνθης για ολόκληρες δεκαετίες

Ποιος δεν θυμάται ότι αυτό ακριβώς το σημείο, όταν οι παραλίες του δήμου Αβδήρων,  του Τοπείρου και του Φαναρίου ήταν άγνωστες στους Ξανθιώτες,  ήταν ο χώρος που συγκέντρωνε σχεδόν όλους τους Ξανθιώτες και τους Κομοτηναίους και γέμιζε ζωή το περίφημο “δασάκι”  αφού η μεταφορά των κολυμβητών γινόταν με τα μέχρι τότε μέσα αργά κινούμενα μέσα μεταφοράς, όπως κάρα, τρακτέρ και κάποια ταξί.

Οι σκηνές και τα πρόχειρα καταλύματα ήταν σε πρώτο πλάνο και το “Τουριστικό” συντηρούσε τις εκατοντάδες των ανθρώπων που συνέρρεαν από όλες τις γωνιές των δύο νομών.

Πολύ αργότερα αναπτύχθηκαν οι υπόλοιπες παραλίες και φυσικά για κάποιον ακόμη ανεξήγητο λόγο το “Τουριστικό” έκλεισε αποδικνύοντας για μία ακόμη φορά ότι  οι τοπικοί άρχοντες που περνούν από των δήμο Αβδήρων, απλά καταστρέφουν οικονομικές ζώνες και δεν δίνουν σε κανέναν λογαριασμό. Οι αυτοδιοικητικοί που κάποια στιγμή πρέπει να πληρώσουν για την καταδίκη αυτού του τόπου,  το έκλεισαν και το άφησαν να ρημάξει, δίνοντας μία ακόμη μαχαιριά στην ήδη αιμορραγούσα τοπική οικονομία.

Ποιος δήμαρχος δεν στήριξε την περιοχή; Ποιος δήμαρχος δεν ανέδειξε τις ιαματικές ιδιότητες της λάσπης από τα φύκια για να μείνει ο κόσμος στο Πόρτο Λάγος και να συνεχίσει να δίνει οικονομική ανάσα στο τουριστικό;

Κάποιοι μας είπαν ότι κάποιοι επαγγελματίες πίεσαν τον δήμο να το κλείσει γιατί χαλούσε την δουλειά των μαγαζιών μπροστά στο λιμάνι.

Κάποιοι άλλοι μας είπαν ότι αυτός ο χώρος ανήκει στο Άγιον Όρος και δεν επιτρέπει την λειτουργία του.

Κάποιοι άλλοι μας είπαν πώς αν εκείνη την εποχή, επί Τσακίρη, αναδεικνυόταν η ιδιότητα της “φυκολάσπης” του Πόρτο Λάγος θα χτυπιόταν τάχα μου τα λουτρά.

Τελικό αποτέλεσμα και η “φυκολάσπη” (λάσπη από φύκια) στο Πόρτο Λάγος μαζί με το “Τουριστικό” ανεκμετάλευτα αλλά και τα Λουτρά της Ποταμιάς, το αντίπαλον δέος, κλειστά και οι ταβέρνες και τα μαγαζιά στο Λιμάνι του Πόρτο Λάγος περιμένουν μία Κυριακή για να βγάλουν τα έξοδά τους.

Τελικά ποιοι έχασαν; Γιατί έχασαν; Γιατί ξαναψηφιζούν κάποιοι δημάρχους ανίκανους για το κοινό καλό μεν, ικανούς όμως να “στρώσουν” τα προσωπικά τους οφέλη.

Τελικά θα καθίσει κανένας Κοινοτάρχης ή δήμαρχος στο σκαμνί για όλες τις καταστροφές που έκαναν σε έναν ευλογημένο δήμο όπως είναι αυτός των Αβδήρων;

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΤΡΑΒΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΟΔΑ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ.