ΡΩΣΙΚΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΗΣ Π.Υ. ΑΜΘ

Τι σημασία έχει αν κινδύνεψε από τις πυρκαγιές η Θράκη, τι σημασία έχει αν η τελευταία φωτιά στα Άβδηρα έδειξε πως το κακό για να γίνει θέλει ελάχιστο χρόνο και αυτός πρέπει να διατεθεί στο σβήσιμο της φωτιάς “εν τη γενέσει”.

 Σημασία έχει πώς ενισχύθηκε η Πυροσβεστική Δύναμη της ΑΜΘ με ένα ακόμη πυροσβεστικό ελικόπτερο. Το ελικόπτερο σταθμεύει στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης  «Δημόκριτος»  από εχτές.  Το ρωσικό ελικόπτερο τύπου Kamov 32c.το οποίο θα συνδράμει στο έργο της πυροσβεστικής υπηρεσίας και της Πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας ΑΜΘ. 

Με περίπου 2,5 μήνες καθυστέρηση ικανοποιήθηκε το αίτημα των τοπικών αρχών του Έβρου για την έλευση του πυροσβεστικού ελικοπτέρου στο αεροδρόμιο «Δημόκριτος» της Αλεξανδρούπολης.

Το ελικόπτερο τύπου Kamov 32c έφτασε τελικά το μεσημέρι της Κυριακής 13/08 και θα παραμείνει στον Έβρο μέχρι το τέλος της αντιπυρικής περιόδου.

Εν τω μεταξύ, είναι ευχής έργον ότι ούτε στον Έβρο, αλλά ούτε και στη Θράκη γενικά έχουν σημειωθεί εκτεταμένες πυρκαγιές μέχρι τώρα, ωστόσο σε κάποιες περιπτώσεις -και στον Έβρο, αλλά και στην Ξάνθη προχθές στα Αρχαία Άβδηρα- υπήρξε ανάγκη κατάσβεσης φωτιάς με εναέρια μέσα τα οποία χρειάστηκε να έρθουν στην περιοχή είτε από τη Χρυσούπολη, είτε από τη Θεσσαλονίκη.

Η έλευση του ελικοπτέρου στην Αλεξανδρούπολη πάντως αποτελεί ένα ακόμη όπλο στη διάθεση των αρχών για την καταπολέμηση των δασικών πυρκαγιών.