Ο Υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής (ο κύριος αυτός που προ ολίγων ημερών μας έλεγε ότι την μεγάλη πυρκαγιά στην Αττική την έβαλαν εμπρηστές για να αποσταθεροποιήσουν την κυβέρνηση) ανακοίνωσε ότι δεν θα πάει σε συνέδριο που διοργανώνει η κυβέρνηση της Εσθονίας με θέμα «τα εγκλήματα του κομμουνισμού στην Ευρώπη», γιατί ο ίδιος και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αναγνωρίζουν ότι τα κομμουνιστικά καθεστώτα διέπραξαν εγκλήματα.

Η Κουμουνδούρου μάλιστα με ανακοίνωση της υποστηρίζει ότι ο Σοβιετικός στρατός που εισέβαλε το 1945 στην Εσθονία απελευθέρωσε τους Εσθονούς από τον φασισμό. Υπογράμμισε μάλιστα ότι η εξίσωση που ισχυρίζεται ότι ο μαύρος και ο κόκκινος φασισμός είναι το ίδιο και το αυτό είναι μια απάτη των ιμπεριαλιστών αφού ο Ναζισμός ταυτίζεται αποκλειστικά με την φρίκη ενώ ο κομμουνισμός γέννησε δεκάδες ρεύματα σκέψης.

Με δυο λόγια ο Κοντονής και ο ΣΥΡΙΖΑ μες λένε ότι οι εκκαθαρίσεις του Στάλιν που οδήγησαν εκατομμύρια ανθρώπους στα Γκουλάκ, στην Σιβηρία και στα εκτελεστικά αποσπάσματα ήταν… σχολικές εκδρομές και δεν θα πρέπει να εξισώνονται με τα κρεματόρια και τις άλλες φρικαλεότητες των Ναζί. Ότι η γενοκτονία του Κατίν όπου ο Στάλιν σκότωσε καμιά 30.000 Πολωνούς αξιωματικούς ήταν παιχνίδια σε έναν παιδότοπο και ότι η εισβολή των Σοβιετικών στην Ουγγαρία και την Τσεχοσλοβακία το ‘56 και το ‘67 ήταν  μια πράξη αλληλεγγύης των Ρώσων προς την Βουδαπέστη και την Πράγα

Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Κοντονής μας λένε ακόμα ότι ο ιδεολογικός πλούτος του κομμουνισμού ήταν τόσο μεγάλος ώστε η ανθρωπότητα θα πρέπει να τον ευγνωμονεί που οδήγησε σε δεκάδες δημοκρατικές εκδοχές τύπου Πολ-Ποτ, Κιμ, Κάστρο, Τσάβες, Μαδούρο κλπ.

Υπό αυτήν την λογική η πολιτιστική Επανάσταση του Μάο στην Κίνα ήταν μια άσκηση δημοκρατικής επαγρύπνησης και κάτι εκατομμύρια Κινέζοι που δολοφονήθηκαν ήταν αισχρή προπαγάνδα του καπιταλισμού.

Διαβάζοντας όλα αυτά τα αστεία θυμήθηκα έναν μπάρμπα μου, αναπληρωματικό μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, καταδικασμένο σε θάνατο στον εμφύλιο που δεν υπέγραψε ποτέ και ταλαιπωρήθηκε καμία 15αρια χρόνια στις φυλακές και τις εξορίες να μας λέει προς το τέλος της ζωής του ότι «ευτυχώς που δεν κερδίσαμε στον Εμφύλιο γιατί θα είχαμε κάνει την Ελλάδα, Αλβανία»!

Ευτυχώς, θείε Γιώργο!!!

Πηγή: Ο θείος από την Εσθονία | iefimerida.gr