Βασανιστήρια και εξευτελισμό καταγγέλλει πως υπέστη από αστυνομικούς στην Κάρπαθο μια Αμερικανίδα, η οποία υποστηρίζει ότι την υποχρέωσαν να βγάλει όλα της τα ρούχα και να στέκεται επί ώρες όρθια και γυμνή μπροστά τους μέσα στο τμήμα, ενώ οι ίδιοι την χλεύαζαν!

Το περιστατικό φέρεται πως έγινε στις 13 Ιουλίου, όταν οι αστυνομικοί που έκοβαν κλήσεις για παράνομο παρκάρισμα, ζήτησαν από τον σύντροφο της Αμερικανίδας να μετακινήσει τις δύο μοτοσικλέτες και το επαγγελματικό αυτοκίνητό του, που ήταν παρκαρισμένα έξω από το κατάστημά του.

Εκείνος απομάκρυνε το αυτοκίνητο, αλλά όταν επέστρεψε διαπίστωσε ότι του είχαν κόψει κλήση για τις μοτοσικλέτες, με αποτέλεσμα να καυγαδίσει μαζί τους.

Όπως υποστηρίζει η Αμερικανίδα, ένας αστυνομικός ψέκασε με σπρέι πιπεριού την ίδια και τον φίλο της, ενώ όταν πήγε να υποβάλει μήνυση στο τμήμα, συνελήφθη για απείθεια και αντίσταση.

Σύμφωνα με την καταγγελία της, μια γυναίκα αστυνομικός φέρεται να την οδήγησε σε ένα δωμάτιο και την υποχρέωσε να βγάλει όλα τα ρούχα της.

Στη συνέχεια, την άφησαν να στέκεται ολόγυμνη, ενώ τρεις άνδρες αστυνομικοί την σχολίαζαν ειρωνικά.

Την ίδια ώρα, ο 45χρονος έμεινε στην απομόνωση χωρίς τροφή και νερό ως το απόγευμα της επομένης!

Η Αμερικανίδα αφέθηκε ελεύθερη χωρίς περιοριστικούς όρους, ενώ ο σύντροφός της κατέβαλε εγγύηση 5.000 ευρώ, καθώς φέρεται να επιτέθηκε στους αστυνομικούς με ρόπαλο του μπέιζμπολ.

Ωστόσο, αρνούνται και οι δυο ότι προέβαλαν αντίσταση.