Του Γιάννη Γορανίτη

Βρισκόμαστε ήδη στην καρδιά του Αυγούστου, αλλά τα καλοκαιρινά gadgets παραμένουν στην επικαιρότητα. Εξάλλου, οι θερινές εκπτώσεις δίνουν μία ακόμη αφορμή για έκτακτη επίσκεψη στα καταστήματα ηλεκτρονικών ή στα e-shops από όπου κι αν είστε. Αφήστε που όλα θα σας φανούν χρήσιμα και όταν επιστρέψετε από τις διακοπές.

Nokia 3310

Το κινητό που μεγάλωσε μια ολόκληρη γενιά επανέρχεται ανανεωμένο. Μέσα στις πρώτες εβδομάδες από την κυκλοφορία του κέντρισε το ενδιαφέρον τόσο των παλιών του «φίλων», όσο και νεότερων, που μοιάζουν εξαντλημένοι από την always-on λογική των σύγχρονων smartphones. Αν το προμηθευτείτε, θα κάνετε το πρώτο βήμα για την ψηφιακή σας «αποτοξίνωση», ενώ θα σταματήσετε να αγχώνεστε για τη μπαταρία του, αφού αντέχει σχεδόν ένα μήνα χωρίς φόρτιση.

To Nokia 3310 Dual Sim δεν τιμά απλώς το παρελθόν του, αλλά προσφέρει ό,τι ακριβώς υπόσχεται: Είναι ένα τηλέφωνο με φυσικά πλήκτρα. Τηλέφωνο, από αυτά που κάνουν κλήσεις και στέλνουν μηνύματα. Διαθέτει βέβαια και κάμερα με αισθητήρα 2 Megapixel για βίντεο και φωτογραφίες, ενώ φυσικά ουδείς θα προσπεράσει το θρυλικό «Φιδάκι» και τα άλλα προεγκατεστημένα games, που απεικονίζονται ολοκάθαρα στην οθόνη QVGA 2.4″.

 

 

www.nokia.gr

Samsung Gear 360

Η επαναστατική κάμερα της Samsung με δυνατότητα λήψης περιεχομένου σε 360 μοίρες κυκλοφορεί εδώ και λίγες ημέρες και στην ελληνική αγορά. Η Gear 360 (2017) προσφέρει για πρώτη φορά δυνατότητα εγγραφής βίντεο ανάλυσης 4Κ, ενώ είναι ελαφρύτερη και πιο εργονομική.

Η συγκεκριμένη κάμερα βέβαια, διακρίνεται για τη δυνατότητά της να γράφει βίντεο ή στατική εικόνα σε 360⁰, αλλά και τις πολυάριθμες επιλογές επεξεργασίας, προβολής και διαμοιρασμού του περιεχομένου. Μπορείτε μάλιστα να μεταδίδετε τα βίντεο σε πραγματικό χρόνο μέσω του smartphone ή του υπολογιστή, και να μοιράζεστε τις σημαντικότερες στιγμές των διακοπών (και όχι μόνο) με φίλους και συγγενείς.

 

www.samsung.gr

devolo GigaGate WiFi bridge

Είτε μείνατε στην πόλη, είτε βρίσκεστε στο εξοχικό, σίγουρα θα έχετε εκνευριστεί με την ασθενή ή κάκιστη ποιότητα του σήματος WiFi στο μπαλκόνι ή τον κήπο, καθώς το router βρίσκεται συνήθως μέσα στο σπίτι. Πλέον όμως υπάρχουν λύσεις για να συνδέεστε σε υψηλότατες ταχύτητες όπου κι αν είστε.

Μία από τις πιο σύγχρονες είναι το GigaGate της devolo, το πιο προηγμένο WiFi Bridge της γνωστής εταιρείας δικτυακών προϊόντων. Αποτελείται από βάση και δορυφόρο, και προσφέρει πρόσβαση σε WiFi συνδεσιμότητα υψηλής ταχύτητας στη ζώνη των 5GHz. Η ταχύτητα μετάδοσης φτάνει τα 2 Gbps, ακόμη και σε μεγάλη απόσταση, ενώ επιτρέπει τη σύνδεση έως οκτώ δορυφόρων στην ίδια βάση.

 

www.devolo.gr

DJI Phantom 4 Pro

To drone που θα αλλάξει την άποψη σας για τα drones. Ένα επαγγελματικών προδιαγραφών gadget που θα μαγνητοσκοπήσει από ψηλά σε υπερ-υψηλή ανάλυση ό,τι εσείς επιλέξετε. Εξοπλίζεται με κάμερα C4K, η οποία διαθέτει αισθητήρα 1” CMOS στα 20 megapixel και φακό 8 στοιχείων με FOV 84 μοιρών, χαρακτηριστικά που εγγυώνται σταθερές και λεπτομερέστατες λήψεις, και μάλιστα σε ανάλυση 4K (4.096 x 2.160 pixels).

Η αυτονομία του φτάνει τα 30 λεπτά και η εμβέλειά του τα 3,5 χλμ. Μπορείτε φυσικά να το ελέγχετε μέσω της συσκευής σας (iOS ή Android), ενώ χάρη στις λειτουργίες TapFly και ActiveTrack μπορείτε να πετάξει οπουδήποτε στριμάροντας την εικόνα στην οθόνη σας. Φυσικά, όπως κάθε «σοβαρό παιχνίδι για μεγάλα παιδιά» κοστίζει κάτι παραπάνω (ήτοι €1.999).

 

www.you.gr

Canon EOS 200D

Αφήστε τους άλλους να απαθανατίζουν κουνημένα φεγγάρια και θαμπά ηλιοβασιλέματα με την κάμερα του κινητού και ελάτε σε επαφή με τις αρετές και της δυνατότητες μιας SLR ψηφιακής μηχανής. Η Canon EOS 200D με τις compact διαστάσεις και τις προηγμένες δυνατότητες θα βοηθήσει τους λάτρεις της ερασιτεχνικής φωτογραφίας να εξερευνήσουν το ταλέντο τους και να ανέβουν επίπεδο.

Διαθέτει αρκετές αυτοματοποιημένες ρυθμίσεις, αλλά και χειροκίνητο έλεγχο που θα επιτρέψει στον κάτοχό της να βγάλει ποιοτικές φωτογραφίες, σωστά φωτισμένες και άριστα εστιασμένες, αλλά και με ευρεία χρωματική λεπτομέρεια. Σε αυτό συντείνει το ταχύτερο σύστημα αυτόματης εστίασης στον κόσμο (Dual Pixel CMOS Auto Focus) και ο αισθητήρας τύπου APS-C, που βελτιώνει την απόδοση σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Φαντάζει ιδανική (και) για τη γενιά του Instagram, καθώς είναι η πρώτη DSLR της Canon που διαθέτει λειτουργία selfie, αλλά και δυνατότητα βελτίωσης της απεικόνισης της επιδερμίδας, όπως και φλουταρίσματος του φόντου.