Ο ΠΑΟΚ, ο ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός θα δώσουν τον δικό τους αγώνα για την προκρισία στους ομίλους της διοργάνωσης

Το πρόγραμμα της Πέμπτης εξ ολοκλήρου αποτελείται από τους πρώτους αγώνες για το παιχνίδι εκτός έδρας του Europa League. Συνολικά υπάρχουν 21 συναντήσεις με τους τρεις εκπροσώπους μας στη διοργάνωση να δώσουν τις μάχες τους για την επιλογή στους ομίλους. Την πιο δύσκολη αποστολή έχει η Παναθηναϊκή απέναντι από το Μπιλμπάο, ενώ το ματς της ΑΕΚ με τη Μπριζ. Ο ΠΑΟΚ, από την πλευρά του, αν εμφανιστεί όπως πρέπει λογικά δεν θα έχει πρόβλημα με το Σουηδικό Εστερσουντ.

Δείτε Δωρεάν Προγνωστικά Ποδοσφαίρου .

Ξεκινάμε με το πρώτο χρονικά ματς από τα τρία, το οποίο είναι η αναμέτρηση του ΠΑΟΚ κόντρα στην Έστερσουντ. Ο “δικέφαλος του Βορρά” στον προηγούμενο γύρο κατάφερε να ξεπεράσει με σχετική ευκολία το εμπόδιο της Ολιμπίκ Ντόνετσκ με ισοπαλία 1-1 εκτός και νίκη 2-0 εντός, όμως η γενικά άσχημη εικόνα της ομάδας, έφερε από νωρίς την απομάκρυνση του Αλεξάντερ Στανόγεβιτς και στη θέση του ήρθε ο Ρατσβάν Λουτσέσκου να φέρει την ελπίδα ξανά στην Τούμπα. Πλέον, με άλλο αέρα, οι Θεσσαλονικείς πρόκειται να υποδεχθούν τους Σουηδούς, με στόχο να πάρουν σκορ πρόκρισης από τον πρώτο αγώνα. Η Έστερσουντ, πάντως, δεν είναι εντελώς αμελητέα ποσότητα, καθώς στο δεύτερο προκριματικό γύρο απέκλεισε τη Γαλατασαράι, ενώ στον τρίτο είχε ευκολότερο έργο απέναντι στην αδύναμη Φόλα.

Συνέχεια έχει ο Παναθηναϊκός, ο οποίος όπως προκάλεσε έχει το πιο δύσκολο έργο από τις ελληνικές ομάδες, υποδέχεται τη Μπιλμπάο. Στον προηγούμενο γύρο, οι “πράσινοι” απέρριψαν την Καμπάλα με δύο νίκες (1-0 εντός και 1-3 εκτός), παίρνοντας και την καταστροφή για την προπέρσιν αποκλεισμό τους από τις ομαδες της διοργάνωσης. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης έχει δημιουργήσει ένα αξιόλογο σύνολο για τα μέσα που διαθέτει και αν καταφέρει να περάσει τα Βάσκου, τότε θα έχει κάνει μια τεράστια υπέρβαση, που θα είναι βάλσαμο και από οικονομική άποψη για το “τρυφερόλισμα”. Οι Ισπανοί, από την πλευρά τους, προέρχονται από κακή σεζόν, ενώ στο κομμάτι τους βρίσκεται ο Κούκο Θιάντα που αντικατέστησε τον Ερνέστο Βαλβερά.

Ολοκληρώνουμε τις ελληνικές ομάδες, με την μάχη της ΑΕΚ στην έδρα της Μπριζ. Ο “δικέφαλος” πήρε το εισιτήριο για το play off του Europa League, επειδή αποχώρησε στο τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας με δύο απώλειες (0-2 εντός και 1-0 εκτός). Η εικόνα της ομάδας του Μανόλο Χιμενέθ δεν ήταν καθόλου η μόνη που θα περίμενε κανείς οι οπαδοί της, οι οποίοι απογοητεύτηκαν πλήρως από τα νέα μεταγραφικά προϊόντα που αποδείχτηκαν εξαιρετικά … λίγα. Η “Ένωση” έχει τώρα την ευκαιρία να σώσει τη σαιζόν, πηγαίνοντας στην βελγική πόλη για να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα που θα της δώσει το δικαίωμα να ελπίζει ενόψει της επανάστασης. Η Μπριζ, από την πλευρά της, αποκλείστηκε και αυτή στο τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League από την Μπασκασεχίρ (3-3 εντός και 2-0 εκτός) και θα παίξει τα …

Οι δικές τους μάχες θα δώσουν επίσης την ίδια φάση της διοργάνωσης του Apollon Limassol προς την Μίντιλαντ και την ΑΕΚ Λάρνακας στην έδρα της Πλζεν.