Είναι πολλά τα λεφτά, Αντώνη! Ο Ρέμος επιστρέφει στο Nammos το βράδυ της 1ης Σεπτεμβρίου, ώστε να κάνει το «double» των εκατομμυρίων για φέτος και να τραγουδήσει σε… μουσουλμανική φιέστα, συμπράττοντας με δύο σταρ από τον Λίβανο!

Ο Θεσσαλονικιός καλλιτέχνης, ο οποίος έχει βρεθεί πολλάκις στο στόχαστρο λόγω των ετήσιων συναυλιών που δίνει στο φημισμένο παραλιακό μαγαζί στην Ψαρού, αναμένεται να προκαλέσει και πάλι ποικίλα σχόλια, τούτη τη φορά ως πρωταγωνιστής σε μια glamorous εκδήλωση που θα γίνει talk of the island και όχι μόνο.

Βλέπετε, την 1η Σεπτεμβρίου αρχίζει μία από τις μεγαλύτερες μουσουλμανικές γιορτές και το timing προφανώς θεωρήθηκε κατάλληλο για μια ξέφρενη βραδιά διασκέδασης στη Μύκονο, όπου συγκεντρώνονται κάθε χρόνο Αραβες κροίσοι και απολαμβάνουν διακοπές υπέρμετρης χλιδής. Μάλιστα, αφού το κοινό θα είναι ως επί το πλείστον αραβικής προέλευσης, οι διοργανωτές δεν επέλεξαν κάποιον Ευρωπαίο αστέρα για να ενώσει τις δυνάμεις του με τον Αντώνη Ρέμο, όπως είχε συμβεί στη φιέστα της 27ης Ιουλίου, που είχε τραγουδήσει ο Ερος Ραματζότι, αλλά δύο από τους μεγαλύτερους σταρ του Λιβάνου, τον Ραγκέμπ Αλάμα και τον Μουσταφά Σαντάλ!

Στην αφίσα της εκδήλωσης, που έχει αναρτηθεί ήδη στα social media του μυκονιάτικου Nammos και ποζάρουν οι τρεις καλλιτέχνες, αναγράφεται τόσο στα αγγλικά όσο και στα αραβικά η ευχή «Eid Mubarak» και «Have a blessed Eid», που παραπέμπει στην εν λόγω γιορτή του Ισλάμ. Πρόκειται για μια γιορτή που περιμένουν με ανυπομονησία κάθε χρόνο εκατομμύρια μουσουλμάνοι ανά την υφήλιο. Αρχίζει μετά το τέλος του Hajj, όπως λέγεται το ετήσιο ισλαμικό προσκύνημα στη Μέκκα, και διαρκεί πέντε μέρες.

Είναι γνωστή και ως η γιορτή της θυσίας, προς τιμήν της προθυμίας του Αβραάμ να θυσιάσει τον γιο του Ισμαήλ σαν μια πράξη υποταγής στον Θεό του. Η εν λόγω μουσουλμανική γιορτή είναι κινητή και -σύμφωνα με το ισλαμικό σεληνιακό ημερολόγιο- ξεκινά τη δέκατη μέρα του δωδέκατου μήνα. Φέτος η μέρα έναρξης της γιορτής είναι η 1η Σεπτεμβρίου και συμπίπτει με τη φιέστα του Αντώνη Ρέμου στο Nammos.

Εξ ου και οι ευχές στις διαφημιστικές αφίσες της εκδήλωσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρωί της συγκεκριμένης μέρας οι μουσουλμάνοι φορούν τα καλά τους και κάνουν την προσευχή τους στα τοπικά τζαμιά αλλά και σε δημόσιους χώρους, όπως πάρκα.

Οσο για το βράδυ, έχει γιορτή: συναντιούνται οι οικογένειες και ανταλλάσσουν δώρα και χρήματα. Στη συνέχεια τρώνε ψητά κρέατα και γλεντούν. Κάποιες πολύ θρήσκες οικογένειες, μάλιστα, πραγματοποιούν και τη δική τους θυσία, σφαγιάζοντας ένα ζωντανό, το οποίο πρέπει να είναι ενήλικο και υγιές.

Ο «περήφανος» Αντώνης και οι πλούσιοι μουσουλμάνοι

Θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι η απόφαση του Αντώνη Ρέμου να τραγουδήσει στη μουσουλμανική φιέστα θα προκαλέσει αντιδράσεις. Η συγκεκριμένη δεν είναι η πρώτη φορά που ο δημοφιλής καλλιτέχνης δημιουργεί… ισλαμικό θόρυβο.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, σε συνέντευξή του στην τουρκική εφημερίδα «Hurriyet» ο γνωστός τραγουδιστής χαρακτήρισε τον Κεμάλ Ατατούρκ έναν από τους μεγαλύτερους ηγέτες του κόσμου, επισημαίνοντας πως είναι περήφανος που γεννήθηκε στο χωριό του! Οπως θα θυμάστε, τότε είχε προκληθεί σάλος, με τον καλλιτέχνη να δηλώνει κατόπιν μέσα από τη σελίδα του στο facebook πως έγινε λάθος μετάφραση από τα τουρκικά στα ελληνικά ή ότι τα τουρκικά μέσα παρουσίασαν με λανθασμένο τρόπο τα λεγόμενά του. «Περήφανος είμαι μόνο για την καταγωγή μου, που είμαι Ελληνας» είχε πει. Αυτός ο περήφανος Ελληνας, λοιπόν, θα τραγουδήσει την 1η Σεπτεμβρίου για μερικούς από τους πιο πλούσιους μουσουλμάνους, οι οποίοι θα γιορτάζουν εκείνη την ημέρα το Ισλάμ.

πηγη