Όταν το λιμάνι των Αβδήρων που είναι χτισμένο δίπλα στο αρχαίο λιμάνι,  ζητά εδώ και δεκαετίας μία τουαλέτα για τον κόσμο που το επισκέπτεται και φυσικά να υπάρχει η παρουσία του Λιμενικού Σώματος για να προστατεύει τις ζωές και τις περιουσίες των πολιτών και οι πολιτεία, η τοπική αυτοδιοίκηση και η ηγεσία  του Λ.Σ.  δεν αντιδρά, τότε πραγματικά είμαστε άξιοι της Μοίρας μας.

Μιας μοίρας, που εμείς με την ψήφο μας προκαλούμε. Μίας μοίρας που εμείς αποδεχόμαστε, τότε πολύ καλά κάνουν τα κάθε λογής πολιτικά  λαμόγια που νέμονται με την δική μας ανοχή, την εξουσία, τον κόπο και τον ιδρώτα μας.

Όταν εμείς επιτρέπουμε στον κάθε ανευθυνουπεύθυνο να μην βάζει μία τουαλέτα στο λιμάνι για να κάνουμε την ανάγκη μας εμείς, τα παιδιά μας και οι επισκέπτες τότε δεν χωρά καμιά δικαιολογία για τις επιλογές μας.

Όταν σε μία περιοχή όπου είναι συγκεντρωμένη η περιουσία των πολιτών όπως σκάφη, υλικά αλιείας,  τα πολιτικά μαϊμούνια κλείνουν τον Λιμενικό Σταθμό στο όνομα της δήθεν περικοπής εξόδων, αφήνοντας στο έλεος των καιρικών συνθηκών,  των κλεφτών, τις  ψυχές των ναυτικών, τις περιουσίες τους,  εξακολουθούν αυτοί,  να διαφεντεύουν τις ζωές μας και τις τύχες μας,  σίγουρα είμαστε άξιοι της Μοίρας μας