Την Κυριακή το απόγευμα, βρεθήκαμε στην παραλία του Μυρωδάτου και στην προσπάθεια μας να παρκάρουμε το ΙΧ μας, συναντήσαμε κάποιον δήμαρχο του νομού μας, ο οποίος έφευγε εκείνη την ώρα  με το δικό του ΙΧ που όπως ήταν τοποθετημένο κάθετα, μετά την απομάκρυνση του, ελευθερώθηκαν δύο θέσεις πάρκινγκ.  Με δεδομένο ότι το δικό μας ΙΧ και του συμπολίτη μας μουσουλμάνου που έψαχνε και εκείνος πάρκινγκ, είναι μικρά και ο χώρος που ελευθερώθηκε από το ΙΧ του δημάρχου, επαρκούσε για να μπούνε τα δικά μας αυτοκίνητα.

Όταν ο δήμαρχος βγήκε από την θέση πάρκινγκ και ταχτοποιήσαμε τα ΙΧ,  αστειευόμενος είπε. “Τώρα που έδωσα την θέση μου για να παρκάρετε δύο ΙΧ, φυσιολογικά δικαιούμαι δύο ψήφους” είπε και απομακρύνθηκε.

Η απάντηση του μουσουλμάνου συμπολίτη μας, προς εμάς, μόλις απομακρύνθηκε ο δήμαρχος ήταν  άμεση. “Όποιος πληρώσει τα περισσότερα εκείνον θα ψηφίσουμε”.

Δεν γνωρίζουμε αν ο φίλος μας μουσουλμάνος ψηφοφόρος αστειευόταν εκείνη την στιγμή ή όχι, με δεδομένο ότι δεν το γνωρίζουμε, αλλά είδε ότι το όχημα μας είναι δημοσιογραφικό και  απλά, σκεφτήκαμε την “εκπαίδευση” που έχουν υποστεί η ψηφοφόροι μας.

Ο εν λόγο ψηφοφόρος το είπε τυχαία; Έτσι συνηθίζεται παραμονές των εκλογών η ψήφος του να μπαίνει στον πλειστηριασμό;

Οι πολιτικοί της Ξάνθης το αποδέχονται; Μπαίνουν σε αυτήν την διαδικασία;

Μάλιστα ο εν λόγο “ψηφοφόρος”, φάνηκε να μην γνωρίζει σε ποιόν δήμο ήταν δήμαρχος ο εν λόγο αστειευόμενος αυτοδιοικητικός γιατί μας ρώτησε σχετικά.

Αν λοιπόν, με αυτόν τον τρόπο εκλέγονται οι αυτοδιοικητικοί μας, τότε να μην παραπονιόμαστε γιατί πάντοτε μας διοικούν οι μετριότητες.