«Καθάρισε» την πρώτη θέση με άλμα στα 4,82μ. και τρέλανε κόσμο περνώντας με την πρώτη τα 4,91μ. – Δεύτερη η Αμερικανίδα Μόρις με άλμα 4,75μ. – Τη Δευτέρα στις 20:10 η απονομή της Κατερίνας

Άλλη μια λαμπρή σελίδα στην προσωπική της ιστορία και στην ιστορία του ελληνικού στίβου έγραψε το βράδυ της Κυριακής η Κατερίνα Στεφανίδη, η οποία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου και έτσι έκανε ένα ιδιότυπο «τρεμπλ» καθώς έγινε η πρώτη Ελληνίδα αθλήτρια που κατακτά χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες, Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Η χρυσή Ολυμπιονίκης του Ρίο κατέκτησε την πρώτη θέση με άλμα στα 4,82μ. καθώς ήταν η μοναδική αθλήτρια που πέρασε το ύψος αυτό.

Στη δεύτερη θέση βρέθηκε η Αμερικανίδα Σάντι Μόρις, η οποία προσπάθησε να περάσει τα 4,89μ. χωρίς όμως επιτυχία αφήνοντας τα 4,82μ. μετά το πρώτο αποτυχημένο της άλμα.

Η παγκόσμια, πλέον, πρωταθλήτρια έδειξε, μάλιστα, και την απόλυτη κυριαρχία της συνεχίζοντας τις προσπάθειές της και στα 4,91μ. περνώντας τον πήχη. Έτσι πλέον έχει ξανά την καλύτερη επίδοση φέτος στον κόσμο ενώ κατέρριψε και το πανελλήνιο πρωτάθλημα που ήταν στα 4,90μ. Δείχνοντας, δε, ότι τα όνειρά της και η πίστη στις δυνάμεις της δεν έχουν «ταβάνι» επιχείρησε τρεις φορές και στα 5.02μ. αλλά – αυτή τη φορά – οι προσπάθειες της δεν ευοδώθηκαν.

Το χρυσό σε ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ήταν το μοναδικό που έλειπε από το παλμαρέ της Ελληνίδας επικοντρίστριας η οποία το 2016 αναδείχθηκε χρυσή Ολυμπιονίκης στο Ρίο ενώ έχει κατακτήσει πρωτιές και σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ανοιχτού (2016, Άμστερνταμ) και κλειστού στίβου (2017).

Μέχρι σήμερα σε παγκόσμιο πρωτάθλημα είχε κατακτήσει μόνο την τρίτη θέση στην προηγούμενη διοργάνωση το 2016.

Η Στεφανίδη έχει πάρει και μια δεύτερη θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2014 και στο Ευρωπαϊκο Πρωτάθλημα Κλειστού το 2015.

Η απονομή του χρυσού μεταλλίου στην Ελληνίδα παγκόσμια πρωταθλήτρια θα γίνει τη Δευτέρα στις 20:10.