Αρκετοί συμπολίτες μας εκφράζουν παράπονα για το τμήμα της εφορίας που εξυπηρετεί τους πολίτες σε ότι αφορά την φορολογική τακτοποίηση των αυτοκινήτων.

Οι ξανθιώτες μιλούν  για  πολύωρη αναμονή τους έξω από το γραφείο, αφού οι λιγοστοί υπάλληλοι αδυνατούν να τους εξυπηρετήσουν.

Άλλο ένα παράπονο που εκφράζουν είναι ο χρόνος που απαιτείται να εξυπηρετηθούν οι επαγγελματίες οι οποίοι έχουν να τακτοποιήσουν πολύ περισσότερα οχήματα από τους ΙΧήδες επαγγελματίες και μη.

Ζητούν από την διεύθυνση της Δ.Ο.Υ. Ξάνθης να λειτουργήσει το μηχάνημα που εκδίδει τους αριθμούς προτεραιότητας και οι επαγγελματίες να εξυπηρετούνται είτε κατόπιν ραντεβού, όταν οι πολίτες δεν είναι ουρά έξω από την κλειστεί πόρτα του τμήματος φορολόγησης αυτοκινήτων ή να βρεθεί άλλος τρόπος και όχι σε βάρος των ανθρώπων που αφήνουν δύο και τρείς ημέρες το μεροκάματο για να κάνουν μία απλή μεταβίβαση του αυτοκινήτου τους και για όσους από τους προϊσταμένους των εφοριών δεν το γνωρίζουν ή το γνωρίζουν και «ποιούν την νησαν» υπάρχει το διαδίκτυο όπου κάλλιστα με ένα κουμπάκι μπορεί ο υπάλληλος του συγκεκριμένου τμήματος να δει το αρχείο όλων των υπηρεσιών που ασχολούνται με τα αυτοκίνητα. Π.χ. δεν είναι δυνατόν το τμήμα συγκοινωνιών να έχει χαρακτηρίσει ένα όχημα και να μην μπορεί για κάποιον λόγο να ενημερωθεί το taxis και ο φορολογούμενος να πληρώνει φόρο ενώ δεν πρέπει.

Ειδικά τις ημέρες που επρόκειτο να τακτοποιηθούν τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα μετά  με εκείνη την αδικαιολόγητη και στο γόνατο απόφαση που πήρε η κυβέρνηση,  που μετά την κατακραυγή των πολιτών την πήρε πίσω,  έδειξε την γύμνια του δημοσίου και την ανοργανωσιά στην εξυπηρέτηση   των πολιτών με αποτέλεσμα την ανούσια και  πολύωρη αναμονή τους.

Μπορεί οι υπάλληλοι της εφορίας της Ξάνθης και ειδικά του συγκεκριμένου τμήματος να διαθέτουν φιλότιμο και να θέλουν να εξυπηρετήσουν, όμως αυτό δεν φτάνει αν δεν προσληφθούν υπάλληλοι ή αν δεν μετακινηθούν στην εφορία της Ξάνθης υπάλληλοι από άλλες υπηρεσίες του δημοσίου που ολημερίς «ξύνονται» για να περνάει η ώρα τους.

Δεν μπορεί άραγε, να υπάρξει ένα συντονιστικό όργανο το οποίο να υποστηρίζει όλες τις υπηρεσίες του δημοσίου συμφέροντος στον Νομό,  για να μπορεί να προσλαμβάνει ή να μετακινεί προσωπικό ανάλογα που χρειάζονται για να μην ταλαιπωρούνται οι ήδη ταλαιπωρημένοι πολίτες;

Μήπως αυτό χαλάσει το ραχάτι κάποιον υπαλλήλων που κάααθονται και πληρώνονται τζάμπα από τους φορολογουμένους;

Ή μήπως θα μειώσει τον ρόλο των συνδικαλιστάδων και δεν θα μπορούν να κάνουν τα δικά τους παιγνίδια με την εξουσία;

Επιτέλους πότε το κράτος θα λειτουργήσει υπέρ των πολιτών που το συντηρούν με τον ιδρώτα τους;