ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ ΜΕ ΤΑ ΙΑΤΡΙΚΑ ΚΑΙ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΑ ΑΠΟΡΡΗΜΑΤΑ;
Μετά την το άρθρο που κοινοποιήσαμε στην XanthiTimes.gr αναφορικά με την έντονη δυσοσμία που έβγαινε από τους κάδους απορριμμάτων στην οδό Αβδήρων, επικοινώνησε μαζί μας ο Αντιδήμαρχος καθαριότητας Ιορδάνης Χατζηευφραιμίδης – και είναι προς τιμήν του – ζητώντας περισσότερες πληροφορίες.
Όταν ο ίδιος εντόπισε τον χώρο και αφού με την υπηρεσία καθαριότητας άδειασαν τους κάδους των απορριμμάτων και πλύθηκαν, την επομένη ημέρα, υπήρχε η ίδια έντονη μυρουδιά που παρέπεμπε σε νεκρό ζώο ή τα εντόσθια του. Όπως ο ίδιος μας ενημέρωσε, μαζί με το προσωπικό της καθαριότητας έλεγξαν τα απορρίμματα και διαπίστωσαν ότι επρόκειτο για εντόσθια ψαριών που κάποιοι επαγγελματίες πετούσαν μέσα στους κάδους επειδή ήταν απομακρυσμένοι από τον ιστό της πόλης, βρίσκονταν ανάμεσα στις εγκαταλελειμμένες καπναποθήκες και οι διέλευση των πεζών είναι αραιή.
Με αυτό το σκεφτικό ο Αντιδήμαρχος καθαριότητας μίλησε με τους ψαράδες της πόλης έναν – έναν και τους ενημέρωσε για τον τρόπο καταστροφής των εντοσθίων των ψαριών βάση της νομοθεσίας.
Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα οι επαγγελματίες να ακολουθήσουν την νόμιμη διαδικασία και έτσι εκείνη η δυσοσμία χάθηκε χωρίς να παραβλέπουμε το θέμα της δημόσιας υγείας.
Για ενημέρωση πρέπει να πούμε ότι υπάρχει ιδιώτης στην Ξάνθη ο οποίος βάση της νομοθεσίας καταστρέφει εκτός από τα εντόσθια των ψαριών και των ζώων ακόμη και τα νοσοκομειακά απόβλητα.
Με βάση την έρευνα του, ο κ. Χατζηευφραιμίδης έφτασε, παρ όλο που δεν είναι αρμοδιότητα του, συνομίλησε με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου καθώς και τους οδοντιάτρους, προκειμένου να διερευνηθεί τι γίνεται με τα ιατρικά απόβλητα και φυσικά τα οδοντιατρικά.
Προσπαθήσαμε νε συνομιλήσουμε με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης αλλά δεν στάθηκε δυνατό.
Σε αναμονή της συνομιλίας μας με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου για το πολύ σοβαρό θέμα της διαχείρισης των ιατρικών και οδοντιατρικών αποβλήτων.