Η ανακοίνωση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας, επιβεβαιώνει αυτό που όλος ο Ελληνικός Λαός γνωρίζει. Ότι δηλαδή οι κυβερνητικοί βουλευτές είναι μακρυά από τον λαό,  δεν έχουν επαφή με τον κόσμο που εκπροσωπούν  και δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν ακόμη και τον θάνατο του του αποδημήσαντα Μητροπολίτη Προκοπίου για να ασκήσουν  κρητική στους πολιτικούς τους αντιπάλους.

Στο δια ταύτα οι κύριοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ  δεν ενημερώθηκαν λέει από την Δήμαρχο κα Τσανάκα για την συνεδρίαση του έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε εξ αιτίας του  αιφνίδιο θάνατο του Μακαριστού Προκοπίου  και ότι η κα Δήμαρχος κάλεσε τους Νεοδημοκράτες, βουλευτή και αντιπεριφερειάρχη να παραστούν  στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο στολίζοντας την βέβαια ανάλογα με τον “προοδευτισμό” τους, σε μία προσπάθεια να να δικαιολογήσουν την απουσία τους από την καθημερινότητα της Καβάλας. Ως βουλευτές παρίστανται αυτοδίκαια. Εκτός α θεωρούν ότι επειδή εκπροσωπούν την εξουσία, πρέπει οι υπόλοιπες εκλεγμένες αρχές του τόπου να τους κάνουν “ντεμενάδες”.

Τελικό συμπέρασμα. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας και Ξάνθης είναι εκτός τόπου και χρόνου αλλά, πάντα φταίει το φάντασμα της δεξιάς για την δική τους απουσία από τις τοπικές κοινωνίες που εκπροσωπούν.

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

Είθισται η απώλεια να ενώνει.

Όμως ούτε αυτή η στοιχειώδης παραδοχή δεν τηρήθηκε από τη Δήμαρχο Καβάλας, κ. Τσανάκα, καθώς, για μια ακόμη φορά, αθέτησε την ανθρώπινη και θεσμική υποχρέωσή της να μας ενημερώσει και βεβαίως να μας καλέσει στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο που συγκάλεσε το Σάββατο 29 Ιουλίου εξαιτίας του αιφνίδιου θανάτου του Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου.

Οι “προφάσεις εν αμαρτίαις”, περί αυτόκλητης παρουσίας στο Δημοτικό Συμβούλιο του βουλευτή της Ν. Δημοκρατίας και του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, μόνο θυμηδία, αντί της δικαιολογημένης οργής, μας προκαλεί.

Είναι καιρός να αντιληφθεί η κ. Δήμαρχος και το τοπικό νεοδημοκρατικό διευθυντήριο ότι η Περιφερειακή Ενότητα της Καβάλας δεν αποτελεί μονοεδρική περιφέρεια.

Η λογική του “αν η πραγματικότητα δεν μας εξυπηρετεί, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα” αποδεικνύει πολιτικό και κοινωνικό αυτισμό.

Ευχόμαστε ταχεία ίαση.