ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ Η ΕΦΟΡΙΑ ΞΑΝΘΗΣ  

Το είδαμε και αυτό. Η εφορία της Ξάνθης και ο ωχαδερφισμός των στελεχών της διοίκησης του Δήμου Αβδήρων, ματαίωσαν την ψαράδικη γιορτή στο Πόρτο Λάγος γιατί η μεν πρώτη ζητά ο πολιτισμός και το λαϊκό γλέντι να φορολογηθεί σαν να είναι επιχείρηση και τα δε στελέχη του δήμου Αβδήρων πληροφορήθηκαν τρεις μόνο ημέρες ότι αυτό που βιώνουν οι πολιτιστικοί σύλλογοι και ο πολιτισμός στην Ξάνθη λόγο της παράλογης συμπεριφοράς της εφορίας της Ξάνθης εδώ και δύο χρόνια,  αφορά ολόκληρο τον νομό.

Στο δια ταύτα. Στα πλαίσια των Δημοκρίτειων το βράδυ του Σαββάτου, ο Δήμος Αβδήρων ανακοίνωσε την ψαράδικη βραδιά στο λιμάνι του  Πόρτο Λάγους και αφού κανόνισε τις καρέκλες και την πολύ όμορφη ορχήστρα, ανακάλυψε ότι δεν μπορεί να έχει ψάρια γιατί διαφορετικά θα έπρεπε να πληρώσουν 27% στην εφορία συν την προκαταβολή του επομένου έτους.

Αξίζει βεβαίως να σημειωθεί ότι έχουν την δυνατότητα να κάνουν στα πλαίσια της πολιτιστικής τους δραστηριότητας δύο εκδηλώσεις το χρόνο απαλλαγμένοι από τα φορολογικά βάρη πλην όμως οι υπεύθυνοι του πολιτισμού στον δήμο Αβδήρων το πληροφορήθηκαν λίγες μόλις ημέρες πριν την εκδήλωση με αποτέλεσμα να μην προλάβουν να ζητήσουν αναστολή της εφαρμογής.

Τελικά παρα τις φιλότιμες προσπάθειες της οχρήστρας και το κέφι μιας παρέας ο κόσμος που ήρθε στο Πόρτο Λάγος για να απολαύσει την εκδήλωση μαζί με τις σαρδέλες, προτίμησε τις ταβέρνες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκφράστηκαν από πολλούς Πορτολαγιώτες παράπονα για την συμπεριφορά του Δημάρχου Αβδήρων Γ. Τσιτιρίδη ο οποίος ήρθε όπως λένε οι ίδιοι για πολύ λίγο και μετά έφυγε. Σχολιάζοντας οι κάτοικοι του Πόρτο Λάγους την απουσία του από την εκδήλωση ανέφεραν πώς “είτε ο κόσμος είναι λίγος είτε πολύς, η τιμή είναι τιμή”.

Τελικά βραδιά ψαριών έγινε αλλά τα ψάρια ήταν στην θάλασσα.