ΜΕΛΟΝΤΙΚΑ ΕΘΝΙΚΑ ΜΠΟΥΡΙΝΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΞΑΝΘΗΣ;

Το πρόγραμμα της justrom, έγινε σήμερα, στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Ξάνθης, αιτία, κάποιοι να εστιάσουν στο πρόσωπο της Σαμπιχά ως πολιτικό αντίπαλο και όχι στην ουσία του προγράμματος.

Κάποιοι,  προσπάθησαν σήμερα, να περάσουν τις δικές τους γραμμές μέσα από το πρόγραμμα και εμφανίσθηκαν ως άγγελοι με προβιά λύκου. Σιγά μην τους έπιασε ο πόνος για τις κακοποιημένες γυναίκες του Δροσερού.

 Το πρόγραμμα JustRom, για τους ΡΟΜΑ και συγκεκριμένα για τις γυναίκες ΡΟΜΑ που επεκτείνεται και στην Ξάνθη (μετά την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη) ήταν ένα από αυτά που «άναψε» τα αίματα, αφού ανεδείχθη η …«εμπλοκή» και …μόνο του Συλλόγου «Ελπίδα» της… κ. Σαμπιχά Σουλεϊμάν ώσπου στην συνέχεια ο χειριστής του προγράμματος κ. Μονδρινός, δικηγόρος,  έβαλε στην θέση τους τα πράγματα εξηγώντας ότι η μόνη επαφή στα πλαίσια του προγράμματος με την κ. Σαμπιχά του Συλλόγου του Δροσερού «Ελπίδα» ήταν να γίνει η χρήση του χώρου τους κάτι που ώθησε τον σύμβουλο και «καθοδηγητή» του Δροσερού Φερντούν, να αντιδράσει ρωτώντας τον κ. Μονδρινό με άκρος επιθετικό τρόπο, που υποκρύπτει κάτι πολύ περισσότερο ποιός επέλεξε την κ. Σαμπιχα. Προφανώς η επίθεση στο πρόσωπο της κ. Σαμπιχά από την πλευρά του κ. Φερντούν είχε να κάνει περισσότερο με το μοίρασμα των ψήφων τον Δροσεριτών και τον έλεγχο αυτών, παρά στην έννοια του να προστατευτούν οι κακοποιημένες γυναίκες του Δροσερού.

Ο κ. Φερντούν φανερά εκνευρισμένος για τον παραγκωνμισμό του, ρώτησε με επιθετικό τρόπο τον δικηγόρο του προγράμματος για το ποιος ήταν η αιτία που αυτό – το πρόγραμμα- συνδυάστηκε με την κ. Σαμπιχά,  λέγοντας ειρωνικά ότι η εν λόγω κυρία  δεν εκπροσωπεί το 10% του πληθυσμού των Δροσεριτών, σημειώνοντας ότι υπάρχουν και άλλοι σύλλογοι στο Δροσερό, που προφανώς ελέγχονται από τον ίδιο, που θα μπορούσαν να ενημερώσουν καλλίτερα τους Δροσερίτες, σχετικά με το πρόγραμμα. Σαφώς και η επιθετική συμπεριφορά του δημοτικού συμβούλου δεν είχε να κάνει με το «όψιμο» ενδιαφέρον του σχετικά με την ενημέρωση ή όχι των κατοίκων του συνοικισμού.  Είναι δυνατόν ο κ. Φερντούν να μην γνώρισε ότι γίνεται ενημέρωση στον συνοικισμό;

Η  απάντηση που ήρθε από τον κ. Μονδρινό έλεγε ότι αυτά τα καθορίζει η Ε.Ε. σε συνεργασία με το  Υπουργείο Εργασίας.

Ο Μ. Φανουράκης σημείωσε ότι θα πρέπει να πάψουμε να βλέπουμε το δένδρο και να χάνουμε το δάσος. Σημασία έχει, σημείωσε,  ότι υπάρχει ένα πρόγραμμα το οποίο θα στηρίξει το Δροσερό, ψηφίζοντας υπέρ της ανάληψης ρόλου διαμεσολαβητή ενός προσώπου αιρετού ή όχι από τον Δήμο Ξάνθης, σημειώνοντας ότι η παράταξη του είναι θετική στην πρόταση.

Ο Ι. Καμαρίδης αφού άφησε τις αιχμές του για το Δροσερό, ανέφερε ότι η παράταξη του είναι θετική στην εμπλοκή του Δήμου λέγοντας χαρακτηριστικά. «Το Δροσερό είναι η κολυμβήθρα του Σιλωάμ για να  ξεπλύνουν κάποιοι τα ανομήματα τους. Λέμε ναι».

Ο Σ. Τσιακίρογλου ανέφερε ότι είναι καλό να εστιάσουμε και σε άλλες περιοχές του νομού όπου υπάρχουν Ρωμά.

Τέλος ο Δήμαρχος αφού εξήγησε στο Σώμα ότι ο δήμος δεν βάζει λεφτά, ζήτησε  να στηριχθεί αυτή η προσπάθεια από την Α. Γκιρτζίκη κάτι που έγινε αποδεκτό από το Σώμα με τους Μπατάκ και Σουαμ, για ευνόητους λόγους,  να ψηφίζουν λευκό.

Οι λόγοι που ο κ. Μπαντάκ και ο συνοδοιπόρος ψήφισαν λευκό είναι γνωστοί και θα ξετυλιχθούν στην πορεία της παρουσίας τους στο Δημοτικό συμβούλιο.

Σχετικά με το Δροσερό όπου οι «υπόγειες διαδρομές» είναι πολλές σε πολιτικό και Εθνικό επίπεδο, όπου ως γνωστόν, προσπάθειες του Τουρκικού Προξενείου μαζί με ακραία μειονοτικά στοιχεία της Ξάνθης, προσπαθούν να  «περάσουν» στα Διεθνή φόρα τους Ρωμά ως Τουρκογενής και έτσι εξηγούνται συμπεριφορές ορισμένων δημοτικών συμβούλων μέσα στο δημοτικό συμβούλιο που στην πορεία θα γίνουν ποιο ξεκάθαροι.

Είναι καιρός τέτοιου είδους ακραίες συμπεριφορές που θα προκύψουν στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, το Σώμα, να τις «κόψει» από την ρίζα και αν παραστεί η ανάγκη, οι εισαγγελικές αρχές τις Ξάνθης, να προστατεύσουν την λειτουργία της δημοκρατίας μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, εφαρμόζοντας την ισονομία.