Ορίστηκε για την Δευτέρα το μεσημέρι η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Ξάνθης το οποίο και θα συνεδριάσει με την νέα του σύνθεση.

Απόντες ο Θ. Ξυνίδης και ο Δ. Μπένης. Ο Μ. Φανουράκης ως επικεφαλής της παράταξης της Μείζονος Αντιπολίτευσης και νέα πρόσωπα ο Μ. Ρεκάρης, η κυρία Ειρήνη Χαριτωνίδου στην θέση του Θ. Ξυνίδη και του Ηλία Βασιλούδη και από την παράταξη ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ο κ. Σου.

Βέβαια αξίζει να τονισθεί ότι ο κ. Ρεκάρης έδωσε το στίγμα της “προοδευτικότητας” του αφού ορκίστηκε με πολιτικό όρκο. Μάλλον θέλει να μεταπηδήσει στις επόμενες εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ, όπως άλλωστε έχουν κάνει οι μέχρι τώρα “βολεψάκηδες” ΠΑΣΟΚτζίδες οι οποίοι μεταπηδόντας στον ΣΥΡΙΖΑ  απέκτησαν νέες “προοδευτικές” περγαμηνές θάβοντας τις παλιές, για γρηγορότερη πολιτική ανέλιξη.

Παράλληλα η Κοινωνία Δημοτών εξέδωσε σχετική ανακοίνωση που στάλθηκε από τι e-mail του Θ. Ξυνίδη

 

ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΝΕΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ

Η ΠΟΡΕΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Η Κοινωνία των Δημοτών ανανεωμένη, με δύο νέα μέλη της στο Δημοτικό Συμβούλιο την Χαριτωνίδου Ειρήνη και τον Ρεκάρη Μιχάλη συνεχίζει τη μάχιμη και δημιουργική πορεία της με σκοπό την πλήρη δικαίωση των στόχων της.

Για ανατροπή όλων εκείνων των πολιτικών και πρακτικών που έχουν φέρει την πόλη μας σε αυτή τη δυσμενή, από άποψη καθημερινότητας, ποιότητας ζωής και ανάπτυξης  θέση,  σε σχέση με τις άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Οι νέοι άνθρωποι αυτού του τόπου, αυτοί που βρίσκονται ή θα έπρεπε να βρίσκονται στο πιο παραγωγικό επίπεδο της ζωής τους, πρέπει επιτέλους να βρεθούν στο προσκήνιο.

Να πάρουν τις τύχες της πόλης στα χέρια τους και όλοι μαζί να διαγράψουμε παντελώς όλα εκείνα τα φαινόμενα των «επαγγελματιών» της πολιτικής και της αυτοδιοίκησης που βρίσκουν πάντα θέση στα ψηφοδέλτια και στην παράταξη της σημερινής Δημοτικής Αρχής.

Που μοναδικό σκοπό έχουν να εξυπηρετήσουν κάθε φορά τις προσωπικές τους επιδιώξεις και με τον τρόπο αυτόν να συνεχίζουν σταθερά και αταλάντευτα την καθοδική και καταστροφική πορεία της πόλης μας, για την οποία είναι και οι μοναδικοί υπεύθυνοι.

Όλοι εμείς, τα μέλη της Κοινωνίας των Δημοτών, μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο, επιζητούμε μαζί και με άλλες αυτοδιοικητικές δυνάμεις του τόπου μας, αλλά και νέους μεμονωμένους πολίτες που ασπάζονται τις θέσεις και τη φιλοσοφία μιας ανεξάρτητης από δεσμεύσεις και υποχρεώσεις δημοτικής κίνησης, να έρθουν μαζί μας και μαζί να δημιουργήσουμε μία μεγάλη πλατφόρμα δημιουργικής ανατροπής όλων εκείνων των παθογενειών και πρακτικών που μαστίζουν την πόλη μας, ειδικά τα τελευταία χρόνια τώρα…

Η Κοινωνία των Δημοτών, απόλυτα πιστή το θεσμικό της ρόλο σύμφωνα πάντα με τη βούληση του Ξανθιώτικου λαού, δε θα πάψει να αγωνίζεται γι αυτή τη νέα, εναλλακτική, πολυφωνική και συνθετική αντίληψη λειτουργίας ενός Δήμου, σύγχρονου προς τις απαιτήσεις και τις προκλήσεις της νέας εποχής!!!