Ο μουσικός Ιούλιος για δεύτερη χρονιά δοκιμάστηκε στο θεατράκι στην κεντρική πλατεία με πρωτοβουλία του Κέντρου Πολιτισμού και των ανθρώπων οι οποίοι θέλουν να προσθέσουν ακόμη ένα λιθαράκι στον πολιτισμό της πόλης μας και γιατί όχι να γίνει εφάμιλλο των άλλων πολιτιστικών δράσεων και δεν είναι καλό να κακομοιριάζουμε.

Η μουσική εκδήλωση είχε αυτό που είχε σχεδιάσει. Νέους καλλιτέχνες της Ξάνθης, οι οποίοι βγήκαν στο “σανίδι” και έπαιξαν για τον κόσμο. Όσοι ήθελαν από τους Ξανθιώτες να το παρακολουθήσουν μπορούσαν.

Επίσης άνοιξε ένα θέμα με την ασφάλεια και συντήρηση λόγω της ξύλινης κατασκευής στο μικρό θερινό θεατράκι απέναντι από τον ΟΤΕ. Η παρέμβαση Π. Λύρατζη που κινήθηκε έγκαιρα με συνεργείο και σε πρώτη φάση το έκανε ασφαλές για τα παιδιά και τον κόσμο, δείχνει πώς αν θέλει η δημοτική αρχή μπορεί να κάνει πολλά. Το θερινό θεατράκι απέναντι από τον ΟΤΕ είναι ένα πολύ καλό σημείο συνάντησης των Ξανθιωτών και μάλλον θα πρέπει να μπει στις προτεραιότητες του Πασχάλη Λύρατζη  για να γίνει ακόμη ποιο λειτουργικό και να προσελκύσει και άλλες εκδηλώσεις. Οι παρουσία του κόσμου κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων του μουσικού Ιουλίου θα πρέπει να βάλλει σε σκέψεις τον πρόεδρο του Κέντρου Πολιτισμού σε ότι αφορά την προστασία του και την λειτουργικότητα του. Σίγουρα η ξύλινη κατασκευή δυσχεραίνει το έργο της συντήρησης, όμως στην ανάγκη ας αλλαχθεί. Ας γίνει με τσιμέντο ή άλλο ανθεκτικό υλικό στις βροχές και την υγρασία. Καλή και όμορφη η ξυλοκατασκευή όμως δύσκολη στην συντήρηση.

Εκτιμούμε ότι αυτό το κομμάτι της πόλης μας, αξίζει της προσοχής του δήμου και ενός καλλίτερου σχεδιασμού πολιτιστικών εκδηλώσεων και όχι μόνο.

Καλά είναι τα αγάλματα στις πλατείες και η διάθεση να τοποθετηθούν και άλλα, όμως ας συντηρήσουμε πρώτα αυτά που έχουμε, ας τα κάνουμε ποιο επισκέψιμα και μετά ας κάνουμε νέα πράγματα τα οποία δεν γνωρίζουμε τι άλλα “πράγματα” κρύβονται πίσω από τα νέα, αν μάλιστα η συντήρηση συνδυαστεί και με την κλειστεί παιδικά χαρά που βρίσκεται δίπλα θα είναι ακόμη καλλίτερα.

Επιτέλους δήμαρχε, δώσε προτεραιότητα σε αυτά που θέλουν οι Ξανθιώτες.