Το έλα να δεις γίνεται κάθε πρωί έξω από την πόρτα του τμήματος συγκοινωνιών και ιδιαίτερα το τμήμα που έχει να κάνει με την έκδοση των αδειών κυκλοφορίας των οχημάτων στην είσοδο του ισογείου της Π.Ε. Ξάνθης και η φράση που ακούγεται περισσότερο από την καλημέρα είναι “ποιος έχει σειρά”; αφού κάθε λεπτό που περνάει όλο και κάποιος συμπολίτης μας θα χρειαστεί κάτι από το συγκεκριμένο τμήμα. Όπως μας λέει ο ίδιος ο τμηματάρχης ειδικά με τα πρόστιμα που έστειλε το υπουργείο συγκοινωνιών για τα ανασφάλιστα οχήματα γίνεται της τρελής.

Οι υπάλληλοι του τμήματος αλλά και η διεύθυνση βρίσκονται ένα λεπτό πριν την κατάρρευση με όλη αυτήν την κοσμοσυρροή που βρίσκεται έξω από τα γραφεία της υπηρεσίας, που πολλές φορές λόγω της πολύωρης αναμονής, υπάρχουν γκρίνιες και καυγάδες μεταξύ των πολιτών αλλά των πολιτών και των υπαλλήλων.

Ρωτήσαμε τον προϊστάμενο  αν προτίθεται να κάνει κάτι προκειμένου οι πολίτες να πάψουν να ρωτάνε “ποιος έχει σειρά”, προκειμένου να εξυπηρετηθουν και μας είπε ότι δοκίμασαν να βάλλουν και το μηχανάκι που δίνει αριθμούς προτεραιότητας,  αλλά δεν βοήθησε την κατάσταση γιατί στο συγκεκριμένο τμήμα απαιτούνται παράβολα, στοιχεία από την εφορία, πληρωμές στην τράπεζα με αποτέλεσμα να πρέπει ο πολίτης να φεύγει, να ξανάρχεται  και πάει λέγοντας, ώσπου η σειρά εξυπηρέτησης χάνεται και γίνεται ένας μικρός χαμός σε καθημερινή βάση και όταν ρωτήσαμε τον διευθυντή του τμήματος για εκείνη την μηχανογράφηση και την ηλεκτρονική υποστήριξη του πολίτη για να μην χάνει δύο και τρία μεροκάματα στημένος στην γραμμή για να πάρει την άδεια κυκλοφορίας του οχήματός του, ενώ θα μπορούσε απλούστατα η υπηρεσία να συνομιλεί  με τον πολίτη ηλεκτρονικά και να ενημερώνεται για το ποια δικαιολογητικά και παράβολα απαιτούνται για να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Μας παρέπεμψε στα αρμόδια υπουργεία.

Υπάρχει περίπτωση συμπολίτη μας ο οποίος ενώ έχει όχημα παλιό η εφορία τον φορολόγησε τεκμαρτά με 8000 ευρώ ενώ η αξία του αυτοκινήτου μετά βίας αγγίζει τις 2000 με 3000 ευρώ. Αφού ο συμπολίτης μας  έκανε όλες εκείνες τις προβλεπόμενες κινήσεις για να εκδώσει νέα άδεια κυκλοφορίας του οχήματος του και αφού του κόστισαν 2 μεροκάματα, δυστυχώς το τμήμα συγκοινωνιών δεν έχει την δυνατότητα να μπει στο taxis και με το πάτημα του κουμπιού να ενημερώνεται άμεσα το taxis για να αλλάξει η φορολογία του, εκείνο δεν ενημερώθηκε από το αρμόδιο τμήμα συγκοινωνιών παρόλο που το τμήμα λέει ότι το ενημέρωσε. Η ίδια η εφορία λυπάται που δεν ενημερώθηκε το taxis αλλά δεν μπορεί να κάνει τίποτα και έτσι ο Ξανθιώτης φορολογήθηκε με 2000 ευρώ γιατί το κράτος δεν μπορεί να ενημερώσει το… κράτος ότι το αυτοκίνητο αν και επίσημα είναι παλαιό, εν τούτης πληρώνει εφορία σαν καινούριο.

Δυστυχώς, μπορεί οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ υπουργοί και ο Πρωθυπουργός να λένε στα παράθυρα των τηλεοπτικών σταθμών για την πάταξη της γραφειοκρατίας, αυτή ζει και βασιλεύει. Και φυσικά οι υπάλληλοι με το πρόσχημα ότι μειώθηκε ο αριθμός τους δεν κινούν ούτε λίγο παραπάνω το δαχτυλάκι τους για να εξυπηρετηθούν οι πολίτες.

Για ποια ανάπτυξη μιλάνε επιτέλους. Με τον “καρβουνιάρη” έρχεται;

Δεν σωζόμαστε με τίποτε.