Πολλά ερωτήματα αφήνει ο Κ. Ζαγναφέρης σχετικά με τα μελλοντικά του πολιτικά βήματα και το ανοιχτό ενδιαφέρων του για τον δήμο Ξάνθης απαντά σε αυτό που μας είπε πρωτοκλασάτο στέλεχος της παράταξης Δημαρχόπουλου ότι πολλά μπορεί να αλλάξουν στις επόμενες δημοτικές εκλογές με την πιθανή εμφάνιση ενός νέου ανθρώπου, στηριζόμενου από νέο σχήμα… Τελικά θα είναι ο Κ. Ζαγναφέρης υποψήφιος δήμαρχος της Ξάνθης;

Το γεγονός ότι αποκαλεί τον Χ. Μέτιο φίλο και λέει ότι η Ξάνθη έχει δήμαρχο, αυτό στην πολιτικά  δεν σημαίνει τίποτε.

Τελικά γιατί ο Κ. Ζαγναφέρης αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να ασχοληθεί με τα δημοτικά πράγματα;

Βλέπει να “μπάζει” η παράταξη Δημαρχόπουλου;

Βλέπει η σχέση του με τον Χ. Μέτιο να μην οδηγεί πουθενά;

Όταν λίγο μετά την απώλεια του Περιφερειάρχη Γ. Παυλίδη και την διαδικασία ανάδειξης του νέου Περιφερειάρχη μέσα από τα στελέχη της διοικούσας παράταξης της Περιφέρειας και την εσωπαραταξιακή κόντρα του Κ. Ζαγναφέρη και του Χ. Μέτιου, γράψαμε ότι υπάρχει αγεφύρωτο χάσμα μεταξύ των δύο πολιτικών ανδρών και η πληροφορία ήταν από αξιόπιστη πηγή, ότι δηλαδή οι σχέσεις μεταξύ του Κ. Ζαγναφέρη και του Χ. Μέτιου έχουν διαρραγεί  ανεπανόρθωτα.

Από τότε μπήκε αρκετό νερό στο αυλάκι και χάριν της συνέχισης της διοίκησης της Περιφέρειας ο Κ. Ζαγναφέρης κατάπιε την πίκρα του και στήριξε τον Περιφερειάρχη.

Μάλιστα φωτογραφήθηκαν από την XanthiTimes μαζί με τον Χ. Μέτιο στην Πανελλαδική Έκθεση στο κλειστό Αμοιρίδιο αθλητικό   κέντρο και δήλωσαν ότι η κόντρα και η γκρίνια ανήκει στο παρελθών,  ώσπου, διαβάσαμε στην συνέντευξη που έδωσε στην “Θ” ότι θα τον ενδιέφερε να επανεξετάσει την πολιτική του πορεία το 2018.

Αυτό εκτιμάτε ότι σημαίνει δύο πράγματα. Ή ότι πλέον ο Χ. Μέτιος θέλει να βάλλει “δικούς” στις Π.Ε. ή ότι δεν τα “βρίσκουν” με τον Κ. Ζαγναφέρη ή ότι ο Αντιπεριφερειάρχης κρίνει ότι θα είναι ποιο ουσιαστική η προσφορά του στα κοινά με το να αναλάβει τα ηνία του Δήμου Ξάνθης.

Δεν φανταζόμαστε ότι θα τεθεί δεύτερος στην παράταξη Δημαρχόπουλου.

Πάντως είναι πολλά από τα στελέχη της ΝΔ Ξάνθης που θέλουν τον Κ. Ζαγναφέρη να ασχοληθεί με τα δημοτικά πράγματα.