Συνελήφθησαν 5 υπήκοοι Αφγανιστάν οι οποίοι επιχείρησαν να ταξιδέψουν από τον Κρατικό Αερολιμένα Καβάλας στη Γερμανία με παραποιημένα ταξιδιωτικά έγγραφα

 

Συνελήφθησαν χθες (12-7-2017) το μεσημέρι, στον Κρατικό Αερολιμένα Καβάλας «Μέγας Αλέξανδρος», από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Καβάλας, πέντε (5) αλλοδαποί, υπήκοοι Αφγανιστάν, ηλικίας 58, 25, 22 20 (γυναίκες) και 20 (άντρας) ετών, κατηγορούμενοι για απόπειρα παράνομης εξόδου από τη χώρα με τη χρήση παραποιημένων ταξιδιωτικών εγγράφων.

 

Συγκεκριμένα, οι δράστες μετέβησαν στον Κρατικό Αερολιμένα Καβάλας, προκειμένου να πραγματοποιήσουν έξοδο από τη χώρα με προορισμό το Μόναχο Γερμανίας. Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, κατείχαν και επέδειξαν στους αστυνομικούς τέσσερα (4) παραποιημένα διαβατήρια των αρχών της Βουλγαρίας και ένα (1) παραποιημένο δελτίο ταυτότητας των ελληνικών αρχών.

 

Κατασχέθηκαν τα παραπάνω έγγραφα.

 

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Αερολιμένα Καβάλας.

Σύλληψη 2 διακινητών οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες

 

Συνελήφθησαν χθες (12-7-2017) τις πρώτες πρωινές ώρες, σε αγροτική περιοχή των Φερών Έβρου, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Ιράκ, ηλικίας 33 και 24 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας δώδεκα (12) μη νόμιμους μετανάστες. Επτά (7) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Ιράν, τρεις (3) υπήκοοι Πακιστάν και δύο (2) υπήκοοι Αφγανιστάν.

 

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους δύο διακινητές, διότι τους εντόπισαν να καθοδηγούν, πεζοί, δώδεκα (12) μη νόμιμους μετανάστες, προωθώντας τους με αυτό τον τρόπο παράνομα στο εσωτερικό της χώρας.

 

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών Αλεξανδρούπολης.

Συνελήφθη 39χρονος υπήκοος Αλβανίας κατηγορούμενος για απόπειρα απάτης και πλαστογραφία

 

Η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει και έναν 40χρονο ημεδαπό

 

 

Συνελήφθη προχθές (11-7-2017) το πρωί, στην Κομοτηνή, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, ένας 39χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενος για απόπειρα απάτης και πλαστογραφία.

 

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνει και έναν 40χρονο ημεδαπό, ο οποίος κατηγορείται για τα ίδια αδικήματα.

 

Αναλυτικότερα, ο 39χρονος, ενεργώντας για λογαριασμό του 40χρονου, μετέβη στα γραφεία εταιρείας στην Κομοτηνή και ζήτησε από υπάλληλό της, το χρηματικό ποσό των 150 ευρώ, για υποτιθέμενη χορηγία της εταιρείας σε τοπικό αθλητικό σωματείο, επιδεικνύοντας σε αυτόν μία πλαστή απόδειξη. Οι απατηλές προθέσεις του δράστη έγιναν αντιληπτές από τον υπάλληλο και ακολούθως συνελήφθη από ειδοποιηθέντες αστυνομικούς.

 

Κατασχέθηκε μία πλαστή απόδειξη.

 

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.